1515

USA-börser: Svajig utveckling att vänta

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen pekade en knapp halvtimma före öppning mot en oregelbunden öppning på onsdagen. Klockan 14.30 inkom order på varaktiga varor aningen under förväntningarna och fick USA-terminerna att tappa på marginalen.

"Att order på varaktiga varor enbart studsade tillbaka 2,2 procent var vid en första anblick en besvikelse jämfört med förväntningar om 3,0 procents ökning. Men för en sådan volatil siffra, från en nedgång om 3,6 procent i januari (reviderat från -4,0%) var siffran inte alls så svag", skrev ekonomerna på analysfirman 4Cast i en snabbkommentar.

Klockan 15.00 var Dow Jones-terminen och Nasdaq- terminen båda i stort oförändrade medan motsvarigheten för S&P 500 samtidigt hade tappat 0,1 procent.

På bolagsfronten knoppar Tyco International av sin division Flow, som ska slås ihop med Pentair. Tycos ägare tilldelas 52,5 procent av aktierna i det nya bolaget medan Pentairs ägare erhåller 47,5 procent av aktierna.

Tyco International noterades 2,8 procent högre i förhandeln medan Pentair avancerade cirka 20 procent.

Orderingången för varaktiga varor i USA steg med 2,2 procent i februari, jämfört med månaden före. Detta var något lägre än en förväntad uppgång på 3,0 procent. Exklusive transportsektorn steg orderingången med 1,6 procent i februari, jämfört med förväntningar om en ökning med 1,7 procent. Samtidigt reviderades januarisiffrorna upp något.

På räntemarknaden tickade räntan på amerikansk tioårig statsobligation upp 1 punkt till 2,19 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?