1515

Stockholmsbörsen: Telia i botten

Medan de ledande börserna i Europa noterade oregelbundna rörelser var utvecklingen på Stockholmsbörsen aningen svagare. I botten på OMXS30 hittades Telia Sonera efter att finländska Solidium sålt en storpost.

Vid 13.15-tiden noterades Stockholmsbörsens OMXS30- index 0,4 procent ned till noteringen 1.100,5. Omsättningen på Stockholmsbörsen var kring 6 miljarder kronor, medan omsättningen inklusive Chi-X, Burgundy, Turquoise och Bats uppgick till dryga 8 miljarder kronor.

I Europa var Euro Stoxx, DAX, FTSE och CAC från 0,1 procent lägre till 0,1 procent högre.

Teliasonera tappade 3,5 procent till 45:80 kronor sedan finländska Solidium, i ett accelererat auktionsförfarande, sålt 89 miljoner aktier i Teliasonera. Försäljningspriset per aktie uppgick i auktionen till 45:20 kronor för de motsvarade cirka 2,1 procent av de emitterade aktierna i Teliasonera.

Tele2 B var samtidigt 1,0 procent lägre.

Cykliska Atlas Copco A, Boliden och SSAB A backade mellan 0,5 och 1,5 procent. Industribolag hade en svag utveckling internationellt.

Lundin Petroleum steg 1,3 procent till 146 kronor efter den senaste tidens svaga utveckling. Enligt ordförande Ian Lundin har bolaget tagit till sig ägarinstitutionernas krav på en oberoende granskning av bolagets tidigare verksamhet i Sudan.

Enligt honom är bolaget öppet för alla typer av kontroll men reste samtidigt frågetecken kring hur den oberoende granskningen ska utformas och vem som ska utse granskaren, då det inte vore lämpligt att bolaget gjorde det.

H&M B steg 0,5 procent. Bolaget rapporterar kvartalsresultat för december till februari, i nästa vecka. Under morgonen rapporterade Inditex sitt fjärde kvartal, som omfattar perioden november till januari.

Resultatet och omsättningen för den spanska H&M- konkurrenten, bland annat ägare av Zara, prickade förväntningarna. Under verksamhetsåret 2012/2013 avser bolaget öppna mellan 480 och 520 nya butiker, mot 483 under 2011/2012. I Kina hoppas Inditex kunna starta onlineförsäljning för Zara-konceptet till vinter/höstsäsongen. Bolagets aktie noterades svagt upp i Spanien.

Affärsvärlden tipsar om två köpvärda aktier i veckans utgåva, Millicom och Itab, som noterades 0,7 respektive 0,5 procent upp.

På makroagendan väntas brittisk budgetannonsering och finansminister George Osborne håller budgettal klockan 13.30.

Från USA inkommer data över försäljningen av befintliga bostäder i februari, klockan 15.00. USA-terminerna noterades 0,1 till 0,2 procent högre, strax efter lunchtid.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?