1515

USA-börser: Nedåt efter torsdagens uppgång

New York-börserna handlades i ett spann på mellan minus 0,3 procent och oförändrat under de första handelstimmarna på fredagen, där Europabörserna stängde på både lätta nedgångar och dito uppgångar. Nynoterade dotcom-bolaget Yelp stack ut med en uppgång på mer än 60 procent.

Strax före klockan 18 var Dow Jones Industrial Average ned 0,3 procent till 12.948, medan det bredare Standard & Poor's 500 hade backat 0,4 procent till 1.369. Nasdaq Composite var däremot upp 0,4 procent på 2.980,6. Omsättningen var 240 miljoner aktier på NYSE och 740 miljoner aktier på Nasdaq.

"Somliga kanske tror att börsen har gått lite för starkt under den senaste tiden", sade John Carey, fondförvaltare vid Pioneer Investments i Boston, till Bloomberg News mot bakgrund av en inledande tillbakagång.

Han fortsatte dock med att försöka ge en motbild:

"Det råder viss oro för en avmattning som ett resultat av Europas skuldkris. Men jag tror inte på det när jag tittar på företagens vinstutsikter. Det finns gått om utrymme för ytterligare uppgångar", sade han.

Bolagsvis rusade Wynn Resorts på uppgifter om att bolaget fått bygglov på en egendom i asiatiska spelmetropolen Macau. Efter handelsstopp och sedan dementi drogs handeln igång, och aktiens avancemang minskade till plus 4,2 procent.

Recensionssajtbolaget Yelp debuterade på New York-börsen och lyfte 62 procent till ett marknadsvärde på 1,4 miljarder dollar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?