1515

Stockholmsbörsen: Allt pekar på uppgång

Terminerna för de ledande europabörserna indikerar en dragning uppåt i tisdagens öppning sedan sentimentet förbättrats i Asienhandeln.

Euro Stoxx 50-terminen var vid 8.35 upp 0,8 procent och CAC40-terminen hade stigit lika mycket. DAX-terminen pekade mot en uppgång på 1,0 procent.

Det så kallade "fear index", VIX, har tickat ned till 15,64, den lägsta stängningsnivån sedan 31 maj 2011.

"Rädsleindexet VIX befinner sig på den lägsta nivån sedan sommaren 2011 vilket vittnar om att aktörerna i alla fall på kort sikt inte är oroliga", konstaterade IG Markets marknadsanalytiker Michael Canborn i ett morgonbrev.

Tele2:s ryska verksamhet adderade 111.000 nya mobilkunder i februari 2012 och har därmed totalt 20,8 miljoner kunder. Kundintaget i februari är i linje med Tele2 Rysslands finansiella prognos för 2012, att kundbasen ska nå 21,5-22 miljoner, skrev bolaget i ett pressmeddelande.

Astrazeneca har lämnat in en stämningsansökan i den amerikanska delstaten Columbia mot den amerikanska registreringsmyndigheten FDA. Stämningsansökan avser FDA:s beslut den 7 mars 2012 att avslå förskrivningsinformation och exklusivitet för bolagets quetiapin-läkemedel Seroquel.

Moberg Dermas styrelse gör bedömningen att bolaget har förutsättningar att visa positivt rörelseresultat redan helåret 2012. Moberg Derma kommer att aktivera en skattefordran och det medför en positiv resultatpåverkan i det första kvartalet 2012 om 31,8 miljoner kronor.

Swedbank Markets har höjt rekommendationen på Elekta till starkt köp, från tidigare köp, men sänt rekommendationen på Nobia till neutral, från köp.

På Greklandsfronten gav eurogruppen på måndagskvällen politiskt godkännande till Greklands andra stödprogram.

"Det här är en andra chans för Grekland", kommenterade ordförande Jean-Claude Juncker beslutet.

Under tisdagsförmiddagen väntar tyskt ZEW-index. Från USA märks februari månads detaljhandelsiffra på eftermiddagen samt räntebesked från Federal Reserve tidigt på kvällen.

Juniterminerna för de tre ledande amerikanska börsindexen var 0,4 till 0,5 procent högre på tisdagsmorgonen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?