Annons

USA-börser: Uppgång väntas

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen hade stigit svagt inför torsdagens öppning. Veckovis jobbdata var starkare än väntat och enligt uppgifter i media har Grekland nått en överenskommelse med EU/IMF.

"Ett utlåtande väntas inom kort", skrev FT.com.

Vid 15-tiden var marsterminen för Dow Jones 0,1 procent högre. S&P 500- och Nasdaq-terminen steg båda lika mycket.

Groupon tappade knappa 12 procent i förhandeln. På Wall Street förväntade man sig att bolaget skulle redovisa en vinst för det fjärde kvartalet. Facit på onsdagskvällen blev dock en förlust på 37 miljoner dollar.

Än värre var utvecklingen för snackstillverkaren Diamond Foods, som rasade 40 procent sedan en interninspektion funnit felaktigheter i redovisningen som medför att de två senaste årens rapporter måste ändras. Bolagets två högsta chefer byts vidare ut till följd av upptäckten.

Luftmadrasstillverkaren Select Comforts ägare ser ut att få en behaglig sömn i natt. Bolagets aktie steg 6,7 procent inför torsdagens öppning, på starkare resultat än väntat.

Kreditkortsbolaget Visa steg runt 4 procent i förhandeln efter en stark rapport på onsdagskvällen.

Grekiska partiledare uppges enligt internationella medier har kommit överens om budgetåtgärder med EU och IMF. Bloomberg News skriver att den grekiske premiärministerns kansli inom kort kommer att avisera överenskommelsen.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade till 358.000 personer under föregående vecka. Analytiker hade räknat med 370.000 nya arbetssökande, veckan dessförinnan var antalet nyanmälda arbetslösa 373.000.

På räntemarknaden tickade räntan på amerikansk tioårig statsobligation upp 7 punkter till 2,05 procent.

På centralbanksfronten höll som väntat både ECB och Bank of England sina räntor oförändrade. Bank of England höjde samtidigt målet för att köpa tillgångar (QE) till 325 miljarder pund, från 275 miljarder.

Enligt ECB-chefen Mario Draghi finns det försiktiga tecken på att ekonomin stabiliserar sig på en låg nivå, men de samlade ekonomiska utsikterna står inför nedåtrisker och är "högst osäkra". ECB-chefen ville däremot inte meddela hur innehaven av grekiska obligationer ska behandlas, utan hänvisade till diskussioner i eurogruppen på kvällen.

Han sade dock att spekulationer om att ECB ska dela på grekiska förluster är ogrundade samt berättade att den grekiske premiärministern Lucas Papademos "för några minuter sedan" per telefon meddelat honom att en överenskommelse om ytterligare budgetåtgärder har nåtts.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?