Annons

Råvaror: Guldpriset stiger

Köptrycket på råvarumarknaden, som utlöstes av den starka amerikanska arbetsmarknadsrapporten i fredags, hade ebbat ut när handeln återupptogs efter helgen.

Ökad riskaversion var nu temat, vilket slog främst mot råoljan. Basmetaller försvarade i stort de högre nivåer som nåddes i fredags medan ädelmetallerna, främst guld, gynnades.

Vid 9-tiden var spotpriset på guld upp drygt 6 dollar till 1.732. Silvret var oförändrat.

På basmetallmarknaden handlades kopparterminen till oförändrad nivå på 8.565, efter att ha klättrat över 200 dollar i fredags.

Zinkterminen var vid 9-tiden upp 2 dollar till 2.157, medan aluminium var upp 7 dollar. Nickelterminen var ned 75 dollar till 21.230.

På råoljemarknaden visade WTI-oljan i första termin en nedgång på 0,55 dollar till 97,29, medan brent var ned 0,14 dollar till 114,44.

Fokus under dagen riktas mot Europa och skuldproblemen i Grekland där en deadline är satt till klockan 11 för landet att möta privata långivares krav på besparingar.

"Det finns en risk för besvikelser från Europa. Jag misstänker att det kommer att tynga en bit. Det är litet av ett eko av nedslående retorik som vi hört så många gånger från Europa", säger Michael McCarthy, chefstrateg vid CMC Markets i Sydney, till Bloomberg News.

 

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?