Annons

Nordenbörser: Oslo mot strömmen

De nordiska börserna sjönk i likhet med Europabörserna under måndagen i skuggan av osäkerhet kring den grekiska situationen. Emotsedda besked uteblev under handelsdagen, och ett möte mellan premiärministern och hans kolationspartner sköts upp till tisdagen.

OMXN40 stängde ned 0,4 procent till 991,7. Indexet innehåller inte norska aktier.

Köpenhamnsbörsens OMXC20-index sjönk 0,2 procent till 431,9. Rederiet AP Möller Maersk fick sänkta rekommendationer av Jyske Banks nya Maersk-analytiker, men steg trots det med 0,2 procent. Vindkraftbolaget Vestas studsade tillbaka efter fredagens tvåsiffriga uppgång och sjönk med 7,7 procent. Indextunga Novo Nordisk lever fortfarande på den starka rapporten från i torsdags, och gick upp 0,6 procent.

I Helsingfors sjönk OMXH25-indexet med 0,3 procent. Bland förlorarna fanns Kesko och Neste Oil i botten på 3,1 respektive 2,3 procent. Detaljhandelsbolaget Kesko sänktes till sälj från behåll av både Enskilda och Carnegie under måndagen, medan oljebolaget drabbades av onåd från Schweiz, då både UBS och Credit Suisse sänkte sina rekommendationer för bolaget.

Oslobörsen gick mot strömmen med en uppgång på 0,1 procent, där oljebolaget DNO gick upp mest, 8,3 procent. Enligt en färsk köprekommendation från DNB kan bolaget gynnas av en stundande politisk lösning i kurdiska delen av norra Irak, där bolaget har en stor del av sin exponering.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?