Annons

Nordenbörser: Glädjen kom av sig

De nordiska börserna handlades i oregelbundna riktningar under måndagen. Indexen som länge låg på plus sjönk tillbaka efter att Fedchefen Ben Bernanke på eftermiddagen slagit hål på spekulationerna om ytterligare kvantitativa lättnader för den amerikanska ekonomin.

OMXN40 var vid klockan 17.15 0,3 procent upp till noteringen 1.029,6. Indexet innehåller inte norska aktier.

I Helsingfors fortsatte Nokia sin kräftgång. Aktien sjönk med 2,0 procent vilket var sämst inom OMXH25-indexet. Under måndagen sade Nokias vd Stephen Elop på telekommässan i Barcelona att bolaget ser en stadig tillväxt i försäljningen av Windows-telefonerna i Lumia-familjen. OMXH25 steg under måndagen med 0,2 procent.

Köpenhamnsbaserade C20-indexet backade med 0,2 procent. Det danska teknologibolaget William Demant Holding redovisade under onsdagsmorgonen ett resultat före skatt på 1.606 miljoner danska kronor för helåret 2011. Väntat var ett resultat före skatt om 1.606 miljoner danska kronor, enligt SME Direkts sammanställning. Aktien avancerade med 1,9 procent.

Oslobörsens OBX-index var ned 0,3 procent. Sämst inom indexet gick sektorerna råvaror, olja och gas.

Oljetransportbolaget Frontline, som var upp mest inom OBX-indexet under tisdagen efter spekulationer om dämpat globalt överutbud på tankerfartyg, sjönk tillbaka under måndagen med 5,1 procent och var med det sämst på det norska storbolagsindexet. Aktien hämmades av att de amerikanska råoljelagren stigit mer än väntat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?