Annons

USA-börserna inleder nedåt

New York-börserna backade under den inledande handeln på måndagen efter att helgens G20-möte konstaterat att det finns betydande nedåtrisker kvar för den globala ekonomin.

Vid klockan 16.40 var Dow Jones ned 0,4 procent till notering 12.934. Sämsta sektorer på Dow Jones var industri och teknologi.

S&P 500-indexet backade med 0,3 procent till 1.361 och Nasdaq Composite sjönk med 0,4 procent till 2.952. Omsättningen var 170 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 480 miljoner aktier på Nasdaq.

Finansministrarna och centralbankscheferna inom G20 uppgav i sin slutkommuniké efter sitt möte i Mexiko i helgen att det finns positiva globala tecken men att betydande nedåtrisker finns kvar. Det sades också att en översyn av Europas brandväggar mot krisen under nästa månad är "avgörande" innan G20-länderna kan överväga att "mobilisera resurser" för IMF. Framsteg i denna fråga kommer att bedömas i april, i samband med IMF:s vårmöte i Washington, rapporterar Bloomberg News.

"Vi är inte i närheten av botten av den europeiska skuldkrisen. Problemen existerar fortfarande, vi kommer att behöva vänja oss vid volatilitet" det sade Keith Wirtz, förvaltare på Fith Third Asset Management i Cincinnati, till Bloomberg News.

På statistikfronten noterades antalet nya kontrakt om köp av befintliga bostäder i USA för en ökning med 2,0 procent i januari jämfört med föregående månad.

Det framgår av National Association of Realtors, NAR, index över kontrakterade husaffärer. Enligt Bloomberg News enkät pekade förväntningarna mot en uppgång med 1,0 procent i januari.

Bland enskilda bolag stod heminredningskedjan Lowe's i fokus för dagen. Bolaget rapporterade ett kvartalsresultat om 0:26 dollar per aktie, mot enligt Factset väntade 0:24 dollar. Bolaget spår en vinst per aktie i intervallet 1:75 dollar till 1:85 dollar för 2012, i linje med förväntade 1:81 dollar. Aktien steg med 2,2 procent under den inledande handeln.

Berkshire Hathaway var också föremål för intresse sedan Warren Buffett i helgen publicerat sitt årliga brev till aktieägarna. I brevet sade han bland annat att han utsett en, än så länge anonym, kronprins.

Motorola Solutions har ingått avtal med Carl Icahn om köp av 23,7 miljoner egna aktier för knappt 1,2 miljarder dollar. Köpet görs under bolagets existerande återköpsmandat om 3 miljarder dollar. Aktien steg efter beskedet med 0,5 procent.

På obligationsmarknaden sjönk räntan för amerikanska tioårsobligationer med 5 punkter till 1,93.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?