Annons

Europabörser: Uppåt efter tre dystra dagar

De ledande europeiska börsindexen såg ut att avsluta veckan i dur efter tre dagar av nedgångar. Bland rapportvinnarna hittades Telecom Italia och den tyska mjukvarutillverkaren SAP.

Vid klockan 17.00 var Euro Stoxx 50 upp 0,6 procent, medan det bredare Bloomberg European 500 var 0,2 procent högre. Indexen återhämtade därmed en del av torsdagens nedgångar som följde efter EU-kommissionens utsagor om krympande europeiska ekonomier.

Telecom Italias rapport var i linje med förväntningarna. Bolaget prognostiserade samtidigt att skulderna kommer att kunna minskas mer än vad som tidigare väntats efter att bolaget sänkt utdelningen. Vidare spådde bolaget en i stort sett stabil utveckling för intäkterna samt ebitda-resultatet under 2012. Aktien steg 6,3 procent.

En annan rapportvinnare var det franska byggbolaget Eiffage. Aktien steg 14,5 procent efter att ha förutspått stigande vinster.

Den tyska mjukvarutillverkaren SAP var upp 1,1 procent efter att ha aviserat planer på att höja utdelningen med 83 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?