Annons

USA-börser: Viss uppgång att vänta

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen noterade försiktiga uppgångar inför torsdagens öppning. Veckovis data över nyanmälda arbetslösa inkom något bättre än väntat på oförändrade 351.000, väntat var 355.000.

"Ytterligare ett lågt utfall för antalet nyanmälda arbetslösa fick 4-veckors glidande medelvärde att leta sig ned till den lägsta nivån sedan mars 2008. Detta är en positiv signal från arbetsmarknaden, särskilt med hänsyn till att datan innehåller referensveckan för februarijobbrapporten", skrev analyshuset 4Cast i en marknadskommentar.

Strax före klockan 15 var marsterminen för Dow Jones 0,2 procent högre. S&P 500-terminen hade stigit lika mycket medan Nasdaq-terminen var 0,3 procent upp.

På rapportfronten redovisade Hewlett-Packard efter onsdagens stängning ett resultat som var något bättre än väntat, men samtidigt spådde HP att det andra kvartalet kommer att generera lägre vinster än vad investerarkollektivet hade prisat in. Aktien tappade 3,8 procent i förhandeln.

Apple håller aktieägarmöte i Kalifornien på torsdagen, aktien tickade upp 0,4 procent inför börsöppning.

Vivus rusade 110 procent sedan FDA godkänt bioteknikbolagets viktminskningspreparat Qnexa.

Sears kvartalsrapporterade, men det var bolagets omstruktureringsförsök som fick mest uppmärksamhet där Sears bland annat planerar att separera en del av sin butiksverksamhet. Aktien var 12,5 procent högre inför torsdagen öppning.

Utöver den veckovisa jobbdatan väntar FHFA:s husprisindex en halvtimma efter USA-börsernas öppning.

På räntemarknaden tickade räntan på amerikansk tioåring upp 3 punkter till 2,04 procent.

Oljan fortsatte även den på uppåt och WTI närmade sig 107 dollar medan Brent tickar på mot 125 dollar per fat.

"Fortsätter oljan stiga från dagens nivåer sätter det käppar i hjulet för en fortsatt börsuppgång", sade Michael Canborn på IG Markets till Nyhetsbyrån Direkt.

Även Barclays räknar med att en ytterligare uppgång i energipriser kan dämpa marknadsuppgången. Fastän tillväxtutsikterna riskerar att avta till följd av höga energipriser och försvagad hushållsefterfrågan kan Federal Reserve alltjämt komma att vara förtegen till ytterligare ackommodering på grund av förhöjda inflationsrisker.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?