Annons

Stockholmsbörsen: Rapportbolag rusar

Nätverksföretaget Axis rusar efter bokslutsrapporten och är hela 10 procent upp strax före lunchtid. Även tidningsföretaget Metros rapport tas emot med öppna armar av marknaden, som däremot rynkar på näsan åt både Telia Soneras och Astra Zenecas resultat.

Efter en rapports som slog analytikernas förväntningar tokrusar nätverksföretaget Axis på torsdagsmorgonen. Uppgången är efter dryg två timmars handel hela 10,1 procent jämfört med onsdagens stängning.

Axis resultat före skatt blev 192 miljoner kronor för det fjärde kvartalet, jämfört med 125 miljoner kronor sista kvartalet 2010, enligt nyhetsbyrån Direkt. Dessutom kommer bolaget att rekrytera under 2012 och styrelsen föreslår en högre utdelning än väntat: 5,50 kronor per aktie, varav 3,25 kronor består av extrautdelning.

En annan rapportraket på torsdagsmorgonen är gratistidningsbolaget Metro, som stiger 5,0 procent på förmiddagen. Resultatet efter skatt för blev enligt nyhetsbyrån Direkt 11,4 miljoner euro för det fjärde kvartalet 2011, vilket kan jämföras med 5,6 miljoner euro samma kvartal året innan.

Även vitvarutillverkaren Electrolux steg i den inledande handeln, trots ett sjunkande resultat. Efter drygt två timmar hade aktien dock backat 0,4 procent.

Läkemedelsjätten AstraZenecas rapport vinner inte marknadens gillande och aktien tappar 3,3 procent på torsdagsförmiddagen. Bolaget meddelar i samband med rapporten att ny omstrukturering är att vänta och att hela 7.300 jobb kan påverkas.

Rapporterande Telia Soneras aktie har det också tufft i torsdagshandeln och tappar 1,3 procent. Enligt nyhetsbyrån Direkt kan den negativa reaktionen härstamma från bolagets bleka framtidsutsikter. Resultatet för fjärde kvartalet i princip var i linje med analytikernas förväntningar.

Sämst av de rapporterande bolagen går Loomis, som bland annat sysslar med värdetransporter och kontanthantering. Aktien backar 3,5 procent på torsdagsförmiddagen. 

Stockholmsbörsen i stort är något ned på torsdagsförmiddagen. Börsens breda index OMXSPI backade 0,1 procent, medan storbolagsindex OMXS30 tappade 0,3 procent.

Torsdagsmorgonens vinnare är kärnteknikföretaget Studsvik som är hela 26,1 procent upp efter att ha omskrivits i positiva ordalag i tidningen Veckans Affärer.

Håll koll - anmäl dig till di.se:s nyhetsbrev


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?