Annons

USA-börser: Öppning uppåt väntas

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen drog svagt upp inför fredagens öppning efter torsdagens starka amerikanska börsutveckling. Optimismen har återigen ökat för att Grekland får nästa räddningspaket.

"Utsikterna för en negativ överraskning är uppenbarligen marginella. Jag räknar med att en överenskommelse skrivs under. Komplikationerna är rätt katastrofala om det inte sker", sade John Woods, strateg på Citigroup, till Bloomberg.

Kring klockan 14.55 var marsterminerna för Dow Jones och S&P 500 0,3 respektive 0,2 procent upp. Motsvarigheten för Nasdaq var samtidigt i princip oförändrad.

Ketchuptillverkaren Heinz steg 2,7 procent inför fredagens öppning i spåren av en högre vinst per aktie än väntat. Även sopptillverkaren Campbells resultat var högre än väntat och aktien var 2,2 procent högre i förhandeln.

General Mills, tillverkare av Cheerios och Yoplait, backade däremot 3,3 procent efter svagare vinstprognos för helåret än analytiker prognostiserat.

Applied Materials, som är underleverantör till halvledarbolag, redovisade på torsdagskvällen en starkare försäljning och resultat än Wall Streets prognos. Vidare var guidningen för resultatet per aktie i innevarande kvartal över förväntan. Aktien avancerade 6,1 procent inför öppning.

Gilead Sciences hepatit C-projekt GS-7977 har hela 6 av 8 patienter som återfår virusjukdomen. Bland konkurrenterna avancerade Medivir i Stockholm medan Gilead tappade nära 20 procent i den amerikanska förhandeln.

Amerikansk KPI samt kärn-KPI steg båda något mer än väntat i årstakt jämfört med vad ekonomerna väntat sig.

På räntemarknaden noterades amerikansk tioårig statspappersränta 4 punkter högre till 2,02 procent.

En halvtimma efter amerikansk börsöppning väntar ledande indikatorer för januari visa en uppgång på 0,5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?