Annons

Europabörser: Cable & Wireless rusar

Europabörserna steg på bred front efter att grekiska ledare under natten till måndagen röstat igenom de besparingsåtgärder som krävts av internationella långivare.

Vid klockan 17.35 var Euro Stoxx 50 upp 0,2 procent till 2.486, medan det bredare Bloomberg European 500-indexet avancerade 0,6 procent till 182. Tyska DAX steg med 0,5 procent, franska CAC 40 var 0,3 procent högre och brittiska FTSE 100 var upp 0,7 procent.

Finanssektorn var sämsta sektorn inom Euro Stoxx 50- indexet. Italienska Unicredit noterades i botten av indexet med en nedgång på 4,3 procent.

"Marknaden är lättad över att saker och ting går framåt i Grekland, det visar på att det går att hitta lösningar på problemen i Europa" sa Peter Braendle, förvaltare på Swisscanto Asset Management i Zurich, till Bloomberg News.

Vodafone meddelade på måndagen att bolaget har börjat skissa på ett bud på fastnätsoperatören Cable & Wireless Worldwide. Även Apax uppges vara intresserat av Cable & Wireless. Cable & Wireless-aktien steg med 44,6 procent och Vodafone avancerade med 0,9 procent i London.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?