1515
Annons

USA-börser: Netflix rusade<br />

USA-börserna backade något på tisdagen, där Fiscal cliff fortsatt var i investerarnas huvudfokus.

Dow Jones Industrial Average stängde ned 0,1 procent till indexnivån 12.951 medan det bredare S&P 500 backade 0,2 procent på på 1.407. Tekniktunga Nasdaq Composite tappade 0,2 procent till 2.997.

Omsättningen var 600 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1,8 miljarder på Nasdaqbörsen.

Sektorsvis tappade telekombolagen mest i det breda indexet med 0,7 procent. Industribolaget noterades upp mest med 0,3 procent.

"Jag tror ändå det är en relativt god chans att dem kommer med en lösning utan att marknaden tvingar dem till det. Om förhandlingarna inte skulle bli klara innan årets slut finns det dock ändå ett par saker som Barack Obama kan göra för att minska effekterna av budgetstupet", sa Jeffrey Kleintorp, chefmarknadsstrateg vid LPL Financial i Boston till Marketwatch.

Investerares blickar riktas alltjämt mot utvecklingen om USA:s budgetstup. I en intervju sa Barack Obama att republikanernas förslag inte kommer att generera tillräckligt med pengar för att lösa problemen. Han sade dock att förhandlingarna har potential och att han är beredd att ge vissa eftergifter.

Brack Obama var dock på det klara på en punkt: skatterna kommer att höjas för de med högst inkomst.

"Vi har potential att nå en lösning. Vi kommer dock behöva se ökade skatter för de 2 procenten som tjänar mest, annars kommer vi inte att kunna nå en lösning", sa presidenten.

Innan öppning landade handelsstatistik från USA. Johnson Redbooks index visade på en ökad försäljning hos detaljhandeln i oktober, både i jämförelse med föregående månad och jämfört med samma månad 2011. Enligt ICSC:s index för vecka 48 steg försäljningen i jämförbara butiker jämfört samma vecka föregående år, men sjönk jämfört med veckan innan.

Längst ned i Dow Jones Industrial Average var Home Depot som tappade 1,1 procent. Hewlett-Packard och Intel var högst upp i indexet, aktierna steg 5,1 respektive 2,3 procent.

Investerare tror på en vändning för Hewlett-Packard vilket avspeglas i att säljoptionerna säljs till de billigaste priserna på 7 år.

Intel meddelade samtidigt att bolaget kommer att sälja obligationer för att finansiera ett återköp av aktier.

Onlinevideobolaget Netflix klättrade närmare 14 procent efter att bolaget vunnit ett kontrakt med Disney om att få visa deras filmer från och med 2016.

Sjukvårdsgruppen Baxter stängde ned 0,9 procent. Bolaget köpte på tisdagen upp det svenska företaget Gambro som tidigare ägdes av EQT och Investor.

MetroPCS tappade 7,5 procent. Bolaget, som har gått med på en sammanslagning med T-Mobile, backade efter att Reuters rapporterat att Sprint Nextel troligtvis inte kommer att göra något motbud, vilket det tidigare spekulerades i.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?