1515
Annons

USA-börser: Finansbolag i täten<br />

De ledande amerikanska indexen noterades samtliga högre på måndagen, där finansbolagen ledde uppgången, stärkta av förhoppningen att demokrater och republikaner enas kring en lösning i budgetdebatten.

Dow Jones Industrial Average var vid 18-tiden upp 0,6 procent till indexnivån 13.213, medan det bredare S&P 500 steg 0,9 procent till 1.426. Nasdaq Composite steg 1,0 procent till 3.000.

"Hoppet för en lösning i budgetdebatten får marknaden att stiga, och utvecklingen är tydligast i finanssektorn. Att de stora bankerna stiger mest är ett tecken på en hälsosam marknad, och rörelsen kan mycket väl fortsätta trots att oron är påtaglig", sade Michael Gayed, fondförvaltare på Atac Inflation Rotation Fund, till Marketwatch.

President Barack Obama och republikanernas talman John Boehner fortsätter att ge nya förslag till en lösning i budgetdebatten, men med två veckor kvar till årsskiftet har en lösning ännu inte nåtts.

På statistikfronten inkom Empire Manufacturing Index sämre än väntat på -8,10, vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar på -1,00, enligt Bloomberg News.

Bland finansbolagen steg JP Morgan och Bank of America 1,0 respektive 2,9 procent och Travelers steg 1,1 procent.

American International Group avancerade 2,2 procent efter att ha aviserat en försäljning av dess asiatiska försäkringsenhet för upp till 6,5 miljarder dollar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?