1515
Annons

USA-börser: Lugnt inför Wall Streets öppning<br />

Terminerna för de ledande amerikanska börsindexen noteras i stort oförändrat trots att torsdagens amerikanska makrodata överlag kom in bättre än väntat.

Kring klockan 15.05 var decemberterminen för Dow Jones 0,1 procent upp medan terminen för det bredare indexet S&P 500 var oförändrat samt Nasdaq Composite-terminen hade tappat 0,4 procent bland annat tyngt av indextunga Apple som backade 2,5 procent i fredagens amerikanska förhandel.

Däremot klättrade Adobe Systems nära 6 procent i fredagens förhandel i spåren av en försäljning och ett resultat som var starkare än marknaden räknat med.

Quiksilver retirerade dock kring 15 procent i förhandeln efter ett resultat som inte nådde upp till snittförväntningarna på Wall Street.

Konsumentpriserna i USA steg något mindre än väntat i årstakt under november. Vidare visade Markits snabbestimat över inköpschefsindex för amerikansk tillverkningsindustri en uppgång till 54,2 i december, från 52,4 i november.

Under natten mot fredagen visade HSBC:s preliminära PMI för Kinas industri en uppgång till 50,9 i december, den högsta nivån på 14 månader.

Kring budgetdebatten i USA träffade president Barack Obama representanthusets republikanske talman John Boehner i Vita huset sent på torsdagskvällen svensk tid för att försöka bryta dödläget i budgetförhandlingarna. De båda sade efteråt att mötet varit "uppriktigt" och att "kommunikationslinjerna är fortsatt öppna". Nomura konstaterade i ett marknadsbrev att det alltjämt inte kom ut några positiva besked från mötet vilket har återuppväckt osäkerheten kring "Fiscal Cliff".

Räntan på den amerikanska tioåringen noterades 2 punkter nedåt till 1,71 procent.

Data över amerikansk industriproduktion för november väntas klockan 15.15.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?