1515
Annons

Börsen väntar på Fed<br />

Europaterminerna var i stort oförändrade inför onsdagens öppning. På makrofronten inväntas kvällens räntebesked från Fed. På bolagsfronten har SAS, Clas Ohlson, Alliance Oil och Teliasonera märkts i nyhetsflödet.

"I topp på agendan under dagens FOMC-möte är beslut om vad räntekommittén ska göra med programmet för förlängning av löptider (Maturity Extension Program). Vi ligger i linje med konsensus och räknar med att MEP konverteras till QE", skriver strategerna på Société Générale i ett marknadsbrev.

Decemberterminerna för DAX, FTSE 100, CAC 40 och Euro Stoxx var från oförändrade till 0,1 procent upp, klockan 8.35.

Clas Ohlson levererade inför öppning en rapport som var i linje med förväntningarna i SME Direkts analytikerenkät för det andra kvartalet (augusti-oktober). Novemberförsäljningen ökade inte riktigt lika mycket som väntat medan Clas Ohlson uppgav att det har fått en bra start på årets julhandel.

SAS redovisade ett resultat före skatt, exklusive engångsposter, om 328 miljoner kronor i oktober som var den sista månaden i det förkortade verksamhetsåret 2012 (-59). Enligt SME Direkt hade tre analytiker i snitt räknat med ett resultat före skatt, exklusive engångsposter, på 166 miljoner kronor. Bolaget redovisade engångsposter om -1.380 miljoner kronor (-8), mot väntade -972 miljoner.

För det nya brutna räkenskapsåret 2012/2013 bedömer SAS att det finns förutsättning att uppnå en positiv ebit-marginal överstigande 3 procent.

H&M:s spanska konkurrent Inditex har också rapporterat inför onsdagens europeiska öppning.

Efterfrågan av preferensaktier i Alliance Oil överstiger det initiala målet om 100 miljoner dollar. Givet det starka intresset meddelade bolaget inför öppning att det överväger en höjning av storleksmålet för preferensaktieerbjudandet.

Fingerprint har genomfört en riktad nyemission om cirka 4,2 miljoner nya B-aktier, som inbringat drygt 36,1 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader.

Teliasoneras dotterbolag Kcells introduktionspris vid börsintroduktionen blev 10:50 dollar per globalt depåbevis (GDR), vilket var i den lägre delen av det aviserade intervallet om 10:50-13:00 dollar. Teliasonera kommer därmed att erhålla en likvid omkring 3,5 miljarder kronor.

Tele2 håller kapitalmarknadsdag under onsdagen.

Nordeas aktieanalytikerteam har sänkt rekommendationen för Swedbank till behåll.

Italien väntas låna pengar i en växelemission på förmiddagen. Onsdagens huvudnummer blir dock Federal Reserves räntebesked klockan 18.30, prognoser klockan 20.00 och presskonferens med Fed-chefen Ben Bernanke klockan 20.15.

Decemberterminerna för S&P500, Dow Jones och Nasdaq var samtliga i stort oförändrade, på onsdagsmorgonen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?