1515
Annons

Europabörser: Italien dominerar<br />

De europeiska handelsplatserna stängde i blandade kulörer på måndagen, efter att ha återhämtat sig från lägre nivåer under eftermiddagshandeln. Milanobörsen stack ut med en kraftig nedgång i spåren av att Italiens premiärminister Mario Monti meddelat att han avser att avgå tidigare än väntat.

Euro Stoxx 50 sjönk 0,2 procent medan det bredare Bloomberg Europe 500 var upp 0,1 procent. Bland de större handelsplatserna steg CAC 40 med 0,2 procent i Paris, FTSE 0,1 procent i London, och DAX 0,2 procent i Frankfurt. Milanobörsen sjönk samtidigt 2,2 procent.

I Italien meddelade Mario Monti under helgen att han avser att avgå, efter det att han försökt samla en majoritet i parlamentet bakom sitt budgetförslag. Den ursprungliga planen var att han skulle sitta kvar som premiärminister till i april.

På bolagsfronten sjönk den italienska banken Unicredit 5,3 procent, i det dystra börsklimatet i Milano.

Ericssons partner i ST-Ericsson, STMicroelectronics, meddelade under måndagsmorgonen att de avser att lämna sitt ägande i ST-Ericsson som ett led i en strategisk översyn av koncernen. Aktien steg 4,4 procent på Parisbörsen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?