1515
Annons

Medvind för NSP<br />

NSP Holding, som bland annat driver Burger King-restauranger, rapporterar att den totala försäljningen var 70,9 miljoner kronor i oktober, en uppgång med 29,5 procent jämfört med samma månad föregående år.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Innehåll från Mercuri UrvalAnnons

Metoden som framgångssäkrar din karriär

Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.
Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Inom rekrytering ökar kraven på att metoder som används är evidensbaserade, likabehandlande och skapar riktig nytta.

Mercuri Urval arbetar med en vetenskapligt baserad metod som slår knock på branschen.

– Vår metod bidrar till att framgångssäkra kandidatens karriär, säger Marcus Tingland.

Så fungerar det – läs mer om metoden här

Ledarskap handlar till stor del om att skapa vinnande strukturer. Och framgång beror på individens och organisationens förmåga att leverera resultat.

– Om organisationens kapacitet eller ledarskap inte motsvarar ställda krav löper man större risk att misslyckas, säger Marcus Tingland, Sverigechef på Mercuri Urval.

Istället för konventionella chefsrekryteringsmetoder sticker Mercuri Urval ut med en vetenskapligt baserad metod, som visat sig vara framgångsrik för såväl kandidater som kunder och medarbetare.

– Vi arbetar med urval och bedömning baserat på prediktion av framtida prestation, och detta kopplat till individens erfarenhet, förmåga och motivation. Vi utgår ifrån faktabaserade framgångsfaktorer. Metoden i sig är konsekvent och repeterbar, utfallet går att mäta och tål granskning. Vi är övertygade om att detta är framtiden för hela vår bransch.

Marcus Tingland konstaterar att uppdragsgivare ställer allt högre krav på rekryteringfirmornas förmåga att bedöma framtida prestation utifrån verkliga förutsättningar – generella modeller som allmänt beskriver personlighet och beteende som är standard att använda i branschen i stort svarar inte mot denna prövning.

– Vi ser att allt fler samarbetspartners ställer krav utifrån denna insikt baserat på egna erfarenheter från otillräckliga ledartillsättningar.

”Vilar på en evidensbaserad metodik”

Marcus Tingland pekar på studier som visar på en alldeles för låg kvalitet kopplat till det långsiktiga utfallet av ledarrekrytering.

– Vi angriper denna utmaning genom att objektivt mäta utfall och resultat men det förutsätter även att vi är rigorösa och konsekventa i vårt genomförande. Vi vilar på en evidensbaserad metodik som är systematisk, strukturerad och som tål granskning. Det intressanta med detta tillvägagångsätt är att det leder till mer kompetensbaserade urval och krav på att identifiera och möta kandidater utanför traditionella nätverk.

Hjälper er metoden till att faktiskt framgångssäkra karriären?

– Så är det absolut. Det är det vi brinner för och glädjande nog kan stoltsera med att vi gör i stort sett dagligen.

Tack vare metoden blir dessutom Mercuri Urval en mer attraktiv arbetsgivare, menar Marcus Tingland:

– De bästa och mest professionella människorna i vår bransch bryr sig genuint om resultat, ledarskap och organisationsutveckling. Hos oss erbjuds alla medarbetare en miljö och arbetssätt som bidrar till ett hållbart värdeskapande där kunden och kandidaten står i fokus.

Så fungerar det – läs mer om metoden här

Mer från Mercuri Urval

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mercuri Urval och ej en artikel av Dagens industri

Australisk energijätte skrotar kolkraftverk

Den australiska energijätten AGL Energy säger att man kommer att stänga en av landets värsta koldioxidutsläppare år 2035, tio år tidigare än vad som har sagts tidigare.

Företagets största kolkraftverk i Bayswater i delstaten New South Wales planeras att stängas till år 2033.
Företagets största kolkraftverk i Bayswater i delstaten New South Wales planeras att stängas till år 2033.Foto:Mark Baker
Foto:ROB GRIFFITH

Det handlar om kolkraftverket Loy Yang A i delstaten Victoria som först var planerat att tas ur drift 2048. Den tidpunkten har flyttats tillbaka flera gånger, och nu är man framme vid att kraftverket stängs redan om 13 år, rapporterar ABC News.

Kraftverket Loy Yang A förser i dagsläget delstaten Victoria med 30 procent av dess el.

Beskedet välkomnas av miljöorganisationer, som dock påpekar att större åtgärder krävs.

”Det här är en förändring som kommer att göra en verklig skillnad för klimatet”, säger David Ritter chef för Greenpeace Australien.

”Dagens tillkännagivande är ett positivt steg för AGL, men räcker inte för att uppfylla Parisavtalets klimatmål att hålla oss under 1,5 graders uppvärmning – mål som AGL:s aktieägare krävde i en aldrig tidigare skådad omröstning vid förra årets årsstämma”, säger Bronya Lipski från Environment Victoria.

Företagets största kolkraftverk som ligger i Bayswater i delstaten New South Wales planeras att stängas till år 2033 och de planerna kvarstår.

AGL Energy, Australiens största energibolag som står för åtta procent av Australiens totala koldioxidutsläpp, har varit under stor press det senaste året. Både miljögrupper och aktieägare har drivit på för en snabbare övergång från kol.

Miljardären Mike Cannon-Brookes försökte tidigare i år köpa företaget för att styra om det mot sol- och vindkraft. Budet på motsvarande cirka 54 miljarder svenska kronor nobbades dock med motiveringen att företaget var värt mycket mer än så.

I våras meddelade AGL plötsligt att dess ordförande Peter Botten, vd:n Graeme Hunt och en rad styrelseledamöter lämnade företaget. Och nu säger dess nuvarande ledning att företaget helt kommer att fasa ut kol.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera