ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Sverigedemokraternas nya namn

  • Sven-Olof Sällström och Richard Jomshof. Foto: Scanpix
"Vi ska presentera att nytt lag i dag, efter det som har hänt den senaste veckan", sade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vid en pressträff.

Sven-Olof Sällström blir Sverigedemokraternas ekonomisk-politisk talesman efter Erik Almqvist, som fick gå i svallvågorna av den uppmärksammade filmen från ett bråk i Stockholm 2010.

Richard Jomshof tar över Kent Ekeroths post som talesman i rättspolitiska frågor.

Den nye ekonomisk-politiske talespersonen Sven-Olof Sällström är 44 år och från Östersund. Han har en bakgrund som officer och Ica-handlare.

"Jag har en annan bakgrund än de flesta i riksdagen. Jag har betalat skatt av eget arbete sedan jag var 15 år. Jag brinner för företagarnas villkor och vill dra in de frågorna i den ekonomisk-politiska debatten, hur man kan förbättra förutsättningarna för företag att växa", sade han.

Sällström har fram till nu suttit i arbetsmarknadsutskottet.

Richard Jomshof är 43 år och från Karlskrona. Han sitter i partistyrelsen och verkställande utskottet och brukar beskrivas som en av de fyra i partiet som har mest inflytande och makt, tillsammans med Jimmie Åkesson, Björn Söder och Mattias Karlsson.

Han är lärare och har fram tills nu suttit i utbildningsutskottet.

Tyck till