ANNONS:
Till Di.se
START BÖRS DI LIVE BEVAKNINGAR
ANNONS

USA-börser: Bernanke sänker

Kurserna på de ledande amerikanska börserna föll tillbaka något från tidigare nivåer, efter kommentarer från Fed-chefen Ben Bernanke om det amerikanska budgetstupet, och noterades lägre inför tisdagens stängning.

Dow Jones Industrial Average, det bredare S&P 500 och Nasdaq Composite var alla ned 0,2 procent en dryg timme före stängning.

I ett tal på tisdagskvällen sa Ben Bernanke en överenskommelse om ett sätt att minska det långsiktiga federala underskottet kan ta bort ett hinder för tillväxt, medan ett misslyckande att undvika det fiskala stupet utgör ett "substantiellt hot" mot återhämtningen.

Vad som dock fick börserna att falla var hans kommentarer om vad centralbanken kan göra om budgetstupet skulle träda i kraft vid årsskiftet.

"Jag tror inte att Fed har verktygen för att kompensera för det", sa Ben Bernanke under frågestunden som följde efter talet.

Dagens rapportförlorare var Hewlett-Packard, som föll dryga 12 procent. I samband med rapport gjordes en nedskrivning om 8,8 miljarder dollar inom programvarusegmentet, härstammande från oegentligheter i redovisningen på Autonomy Corp, som förvärvades 2011.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer