ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Danskarna skyller förseningen på SAS

  • CAU:s ordförande Helge Thuesen. Foto: Stig-Åke Jönsson/Scanpix

KASTRUP
Det danska kabinfacket skyller de långa förhandlingarna på SAS. Flygbolaget har förhandlat via medierna, hävdar det fack som var sist med att teckna nytt avtal.

Vid 16-tiden på måndagen klev CAU:s färske ordförande Helge Thuesen ur en bil framför huvudingången och frågade de samlade journalisterna:

"Är det mig ni väntat på?"

Det hade då stått klart i en timma att CAU som sista fack gått med på SAS krav på förlängning av arbetstiden, försämrade pensioner och lönesänkningar. 

”Vi har levererat det SAS önskat nu är det upp till SAS att detta används på bästa möjliga sätt.”

CAU behövde betydligt mer tid på sig att nå en uppgörelse än övriga sju berörda SAS-fack. Förbundet lägger dock skulden på SAS.

"Att lösningen kom så sent beror på att vi så sent bjöds in i förhandlingarna och att ledningen har använt sitt krut till att tala med oss och medlemmarna genom medierna", dundrar förbundet i ett pressmeddelande, enligt dr.dk.

CAU:s representanter har i stället fokuserat på att ta till vara på företagets och medarbetarnas intresse, hävdar det danska kabinfacket.

”Vi var klara för några timmar sedan, nu ska jag hem och sova för det har jag inte gjort på tre dagar”, säger Helge Thuesen, som tillträdde som ordförande så sent som för sex dagar sedan.

Tyck till