Annons

Asienbörser: Energibolag <br />enda ljuspunkten<br />

De asiatiska börserna noterades lägre på måndagen inklusive Fastlandskina som var tillbaka efter en veckans helgstängt. Japan håller samtidigt stängt på måndagen.
Foto:Vincent Yu

Klockan 7.45 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,8 procent lägre med råvarubolag i botten. Energi var enda sektor på plus.

I Hongkong noterades Hang Seng 0,5 procent lägre, första handelsdagen av sex med vikande index. ZTE utgör, i likhet med Huawei, en nationell säkerhetsrisk för USA då deras utrustning skulle kunna användas för att spionera på amerikaner, framgick av en utredning genomförd av House Intelligence Committee, rapporterade Wall Street Journal. ZTE tappade nära 4 procent.

I Fastlandskina backade Shanghai och Shenzhen 0,5 respektive 0,4 procent, efter en veckas helgstängt.

I Australien tickade S&P/ASX 200 ned 0,3 procent. Teknologi och råvarurelaterat återfanns bland de svagast presterande sektorerna.

Finansmarknaderna har under denna veckas inledande handel präglats av en avvaktan inför måndagskvällens eurogruppsmöte. På valutamarknaden har bland annat euron på nytt tappat under 1,30-strecket gentemot dollarn.

Japan håller helgstängt på måndagen. Även USA har helgdag på måndagen, USA-börserna håller alltjämt öppet i dag.

Noteringar kl 07.45
MSCI Asia Apex 50  -0,80%


Nikkei 225  stängt
Topix Tokyo  stängt


Hongkong Hang Seng  -0,50%
China Shanghai Composite  -0,50%
China Shenzhen Composite  -0,40%


Australiens S&P/ASX 200 Index  -0,30%
Singapores STI  -0,70%
Sydkoreas Kospi  -0,60%
Taiwans Taiex  -1,00%
Indiens BSE Sensex  -0,40%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?