Annons

USA-börser: Spänd start <br />efter historiska stoppet<br />

USA-börsen tar ett kliv upp i den tidiga onsdagshandeln, efter att orkanen Sandy tvingat börsen att stänga i två dagar. Efter några timmars handel vände dock kurserna tillbaka.
Foto:Richard Drew / Scanpix

Det var första gången börsen höll stängt på grund av dåligt väder sedan 1888, rapporterar Reuters, och handeln väntades bli volatil.

Dow Jones-index var 0,25 procent upp och Standard & Poor's 500 Index rörde sig kring nollstrecket en timme in på första handelsdagen efter börsstängningen.

Svagt positiva Europabörser och positiva rapporter från bland annat General Motors bidrog till den positiva öppningen, enligt AP.

Bland dagens största vinnare är Ford Motor Co, som steg 5 procent efter att ha överträffat analytikernas förväntningar i tredje kvartalet. Även General Motors-aktien steg 5 procent i öppningen efter att ha lämnat en rapport som överträffade analytikernas förväntningar. Även byggvaruhuskedjan Home Depot klättrade några procent.

New York Stock Echange (NYSE) och Nasdaq stängde ner verksamheterna på måndagen några timmar före det att orkanen Sandy lamslog östkusten.

"Investerare är beredda på en exceptionellt aktiv öppning, eftersom tre dagars handel är hopslagna till en", säger Richard Hunter, aktiechef på Hargreaves Lansdown Plc i London, till nyhetsbyrån Bloomberg.

Orkanens framfart har gjort hundratusentals New York-bor strömlösa. NYSE:s huvudkontor klarar sig genom tillfälliga generatorer och kommer att fortsätta att använda dem hela veckan om det är nödvändigt, enligt operative chefen Larry Leibowitz.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?