Annons

Nordenbörser: Bankerna svaga<br />

Nordenbörserna backade på onsdagen i likhet med de ledande europeiska handelsplatserna. Inledande uppgångar raderades efter svag amerikansk inköpschefsstatistik. Banker gick generellt svagt.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, stängde ned 0,6 procent på 1.013,5.

Helsingforsbörsens H25-index backade måttliga 0,1 procent, där mediekoncernen Sanoma stod för bromskraften. Bolaget steg 9,2 procent efter att ha lanserat nya mål och ett nytt sparprogram. Telia och Nordea var främsta sänken.

I Norge sjönk OBX-index med 0,3 procent, med Frontline i botten. Både Orkla och Kvaerner steg på sina rapporter. Orklas resultat var något bättre än väntat, och i rapporten slog vd fast att svenska aluminiumprofilbolaget Sapa ska säljas under nästa kvartal. Orkla steg 0,3 procent.

Kvaerner ökade 7,8 procent efter sin rapport. Enligt Nordea var den som väntat, men banken har stora förväntningar på order till byggbolaget under resten av året, och tror att Kvaerners prognoser för 2013 kommer att driva aktien under nästkommande månader.

Det norska storbolagsindexets vinnare var Fred Olsen Energy, som steg 3,1 procent efter en stark rapport på tisdagen.

I Danmark backade C20-indexet med 0,7 procent. Indextunga Novo Nordisk var ned 0,3 procent efter sin rapport, där rörelseresultatet var 7 procent bättre än SME-konsensus, men där finanschefen flaggade för viss osäkerhet i hur mycket det viktiga nya långtidsverkande insulinpreparatet Tresiba kommer att kosta nästa år.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?