Annons

Asienbörser: Japan ångar på<br />

Tendensen var stigande kurser i Asien på onsdagen med stöd av amerikansk husdata samt en ökning av sydkoreansk industriproduktion. Japan gick starkt.

"Nikkei outperformar klart, återhämtningen på USA:s bostadsmarknad kan ha viss inverkan tillsammans med ökade förväntningar på marknaden om ytterligare lättnader från Bank of Japan för att förhindra deflation", skriver strategerna på Nomura i Singapore i ett marknadsbrev på onsdagen.

Kring klockan 7.45 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,5 procent högre med råvarubolag, teknologi och finans i topp bland sektorerna.

Japanska Topix och Nikkei steg 1,2 respektive 1,0 procent. Mer konjunkturkänsliga sektorer såsom Olja & Gas samt verkstad och även energi samt finans hade en relativt stark utveckling i Japan. Komatsu lyfte 3,2 procent efter rapport.

I samband med japansk stängning på onsdagen så vinstvarnade dock såväl Panasonic som Mazda.

På statistikfronten visade sydkoreansk industriproduktion på expansion under september. Vidare vände taiwanesisk BNP upp på plus med stöd av investeringar och export efter kontraktion under det andra kvartalet. Morgan Stanley konstaterade att Taiwans ekonomi växte mindre än väntat under det tredje kvartalet men att det ser ut som att landets ekonomi är på väg mot en svag återhämtning. Kospi respektive Taiex var 0,7 procent upp samt 0,2 procent ned.

I Hongkong var Hang Seng 0,6 procent högre. Industrial & Commercial Bank of China steg 1,2 procent med söd av ett resultat varit starkare än väntat. Inom finans var vidare China Construction Bank nära 1,6 procent upp medan Bank of China tickade 1,3 procent högre. I Fastlandskina noterades Shanghai och Shenzhen båda 0,2 procent uppåt.

I Australien avancerade S&P/ASX 200 0,7 procent. Byggmaterialsleverantören James Hardie, som har två tredjedelar av försäljningen i USA, steg 1,5 procent.

S&P/Case-Shillers index visade på en något högre boprisökning i USA:s storstäder i augusti, jämfört med analytikers förväntningar enligt Bloomberg News enkät.

Marknadstemperatur ca kl 07.45:
MSCI Asia Apex 50 +0,5%
Nikkei 225 +1,0%
Topix Tokyo +1,2%
Hongkong Hang Seng +0,6%
China Shanghai Composite +0,2%
China Shenzhen Composite +0,2%
Australiens S&P/ASX 200 Index +0,7%
Singapores STI -0,3%
Sydkoreas Kospi +0,7%
Taiwans Taiex -0,2%
Indiens BSE Sensex oför


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?