Annons

Asienbörser: Nedåt efter <br />Japans räntebesked<br />

Initiala uppgångar för de asiatiska börserna gröptes ur och Japanbörserna var tydligt ned efter att Bank of Japan lämnat räntebesked på tisdagsmorgonen.

"De flesta hade förutspått och prisat in ytterligare lättnader denna gång. Investerare säljer för att ta hem vinster på annonsering efter att ha lärt sig en läxa från septembermötet då rallyt enbart varade ett fåtal timmar", sa Soichiro Monji, chefsstrateg på Tokyobaserade förvaltaren Daiwa SB Investment, till Bloomberg News.

Kring klockan 7.55 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,1 procent ned med finans i botten medan konsumentvaruföretag steg.

Topix och Nikkei var 0,9 respektive 1,0 procent lägre. Samtliga sektorer noterades ned med finansföretag, inte minst försäkringsbolag, i botten medan den mer defensiva hälsovårdssektorn hade en relativt stark utveckling.

Den japanska centralbanken, Bank of Japan, behöll som väntat dagslåneräntan på ett intervall på 0,00 till 0,10 procent, vid sitt policymöte och beslutade samtidigt att utöka sin fond för tillgångsköp till 66.000 miljarder yen, från tidigare 55.000 miljarder yen. Väntat på marknaden var mellan 10 och 20 miljarder yen i ökade tillgångsköp.

Vidare skedde en större nedgång i den japanska industriproduktionen under september än konsensusprognosen.

Nomura gick mot strömmen med 1,4 procents kursstegring efter att bolagets kvartalsrapport visat en vinst på 2,8 miljarder yen, från -46,1 miljarder samma kvartal 2011.

I Hongkong var Hang Seng 0,7 procent ned. Finans återfanns bland sektorerna som tappade mest under en rapporttung dag. Bland annat backade Industrial & Commercial Bank of China 2,3 procent inför att det kvartalsrapporterar.

I Fastlandskina noterades Shanghai och Shenzhen båda svagt upp.

I Australien var S&P/ASX 200 0,2 procent upp. Det USA-exponerade försäkringsbolaget QBE Insurance tappade dock 1,3 procent på oro för kostnader relaterade orkanen Sandy.

USA-börserna kommer att hålla stängt även på tisdagen i spåren av orkanen som bland annat orsakat översvämningar och elavbrott i New York.

Noteringar kl 07.55
MSCI Asia Apex 50  -0,10%


Nikkei 225  -1,00%
Topix Tokyo  -0,90%


Hongkong Hang Seng  -0,70%
China Shanghai Composite  0,20%
China Shenzhen Composite  0,20%


Australiens S&P/ASX 200 Index  0,20%
Singapores STI  0,20%
Sydkoreas Kospi  0,40%
Taiwans Taiex 1,30%
Indiens BSE Sensex  -0,90%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från SnowflakeAnnons

Snowflake samlar och delar tillförlitlig Covid19-data

Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.
Snowflake samlar data på ett och samma ställe för värdefull analys.

Coronapandemin har visat att vi behöver ta del av information på rätt sätt – från pålitliga källor, strukturerat och uppdaterat i realtid. Snowflake tar fasta på detta och samlar tillförlitlig data på sin Cloud Data Platform.

I Snowflakes Data Cloud Platform kan användaren skapa en ”single source of truth” med realtidsdata som samlats in från källor som WHO och John Hopkins-universitet. Data över antalet smittade i världen sammanställs på Snowflake Data Marketplace. Plattformen kan hjälpa företag och organisationer att fatta välgrundade beslut och bli mer datadrivna. 

– Datan är redan förberedd för analys när den ligger på vår plattform vilket gör informationen lätt att hantera. Den är även enkel att kombinera med sin egen data för att skapa en bättre bild över sin verksamhet, säger Sam Bäcknäs, Senior Sales Engineer på Snowflake i Sverige. 

Kombinerar datakällor för värdefull analys

Data över antalet smittade kombineras med data om befolkningstäthet och även geolokalisering. För globala bolag kan denna information vara avgörande vid planering kring när kontor och butiker på olika platser i världen ska öppna igen, eller för att förutse hur försäljningen kommer att påverkas i olika länder och regioner. Enligt Sam Bäcknäs är det just kombinationen av datakällor som möjliggör intressanta och värdefulla analyser. 

EXTERN LÄNK: Få tillgång till Covid19-data genom Snowflake Data Marketplace  

– Genom att binda ihop data på Snowflake Data Marketplace över antalet smittade med exempelvis befolkningstäthet och väderinformation kan man göra prediktioner om hur smittspridningen kommer utvecklas och var man borde satsa mer på förebyggande arbete, säger han och fortsätter:

– Jag ser även stor potential för ”data sharing” mellan olika sjukhus i Stockholmsregionen som exempel. Då skulle personalen kunna få information om lediga intensivvårdsplatser i realtid i en dashboard istället för genom telefonsamtal mellan sjukhusen. Detta är lättare att överblicka och innebär mindre belastning för personalen. 

EXTERN LÄNK: Nyfiken på Data Sharing? Läs mer här 

Molnlösning innebär många fördelar

Sam Bäcknäs menar att många företag och organisationer i dag sitter på värdefull data som kan kombineras och visualiseras för viktiga insikter om den egna verksamheten, och som de även kan sälja vidare. Genom att samla all data på Snowflakes plattform kan kunden dra nytta av alla fördelar med den skalbarhet och administrativa enkelhet som en molnlösning erbjuder. 

Fakta Snowflake
Snowflake är en helt molnbaserad data-plattform som finns på Azure, AWS och GCP och är skapad för framtidens datahantering. Produkten fungerar som ”software as a service” och möjliggör att kunder samlar sin värdefulla data på ett och samma ställe. Genom Snowflake Data Marketplace ges också möjligheten att sälja egna dataset som kan vara av intresse för andra bolag.
Läs mer på www.snowflake.com  

 

Mer från Snowflake

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Snowflake och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?