Annons

USA-börser: Knappt över nollan<br />

De ledande amerikanska indexen noterades svagt över nollstrecket efter lite mer än en timmes handel på onsdagen.

En amerikansk arbetsmarknadsrapport samt ett inköpschefsindex för tjänstesektorn inkom båda över förväntan, och överskuggade svagare konjunktursignaler från Kina.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 16.45 plus 0,1 procent till 13.491, medan det bredare S&P 500 steg 0,2 procent till 1.449. Nasdaq Composite steg 0,2 procent till 3.127. Omsättningen på New York-börsen var 130 miljoner aktier, och på Nasdaq omsattes 410 miljoner aktier.

Bland sektorerna inom Dow Jones var konsumenttjänster i täten, när Walt Disney och Home Depot båda steg med 0,7 procent. Bland förlorarna återfanns oljebolagen, trots att onsdagens rapport från det amerikanska energidepartementet oväntat visat att de amerikanska råoljelagren minskat under förra veckan. Exxon Mobil och Chevron noterades 0,4 respektive 0,9 procent lägre.

Investerare tog fasta på onsdagens rapport från ADP Employer Sevices, vilken visade att antalet sysselsatta inom den privata sektorn ökade med fler än väntat under september.

"ADP-rapporten var bättre än väntat, men tidigare har den inte varit någon vidare indikator för den officiella jobbrapporten", sa Stephen Wood, chefmarknadsstrateg vid Russell Investments, syftande på den officiella jobbrapporten som publiceras på fredagen.

Även ISM-indexet för tjänstesektorn var bättre än väntat, när det under september steg till en högre nivå än månaden innan. Samtidigt sjönk motsvarande index för Kina sekventiellt under september.

Bolagsspecifikt bekräftade Deutsche Telekom tisdagens rykten, då det meddelade att det godkänt det amerikanska dotterbolaget T-Mobiles sammanslagning med Metro PCS. Fusionen väntas alstra kostnadssynergier på 6-7 miljarder dollar. MetroPCS, som steg med dryga 18 procent efter ryktena på tisdagen, rekylerade med 6,3 procent i onsdagens inledande handel.

Boeing var ett annat bolag i onsdagens rampljus, sedan Gecas slutfört en beställning från flygplanstillverkaren om upp till 100 plan av typen 737 Max. Affären värderas till 6 miljarder dollar. Boeing ökade med 0,5 procent.

Kring Apple rapporterades att underleverantörer till bolaget massproducerar en ny surfplatta som är mindre än den befintliga Ipad, enligt personer med insyn i ärendet. Surfplattan kommer att konkurrera med rivalerna Google och Amazons mindre och billigare alternativ till Ipad.

Vidare sjönk jordbrukskemikalietillverkaren Monsanto med 3,3 procent, sedan det givit prognoser för 2013 vilka inte lyckats leva upp till analytikernas förväntningar.

Med en dryg månad kvar till valet väntar under onsdagen också den första, av tre, debatter mellan den sittande presidenten Barack Obama och den republikanske utmanaren Mitt Romney. Frågor om ekonomi väntas uppta ett stort utrymme av debatten.

På obligationsmarknaden var räntan på en amerikansk tioårig statsobligation upp 1 punkt till 1,63 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från EurocardAnnons

Slipp utläggskaoset – kom igång enkelt med digitalt system

Utläggen stjäl tid och energi för många företagare. ”Undersökningar visar att digitala verktyg för utläggshantering och korthantering kan minska rapporteringstiden med 60 procent”, säger Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard.
Utläggen stjäl tid och energi för många företagare. ”Undersökningar visar att digitala verktyg för utläggshantering och korthantering kan minska rapporteringstiden med 60 procent”, säger Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard.

Många företag fastnar i tidsödande pappersarbete när de ska hantera sina utlägg.

– Lösningen för de allra flesta är att digitalisera hanteringen, säger Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard.

Läs mer om smidigare betalningar och effektivare uppföljningar 

Borttappade papperskvitton, oklara reseutlägg och krångliga processer för att godkänna.

Utläggshantering är ett gissel för många företag.

”Fastnar i pappershantering”

– Hur företag hanterar sin utläggsrapportering varierar stort. En del företag tenderar att fastna i en manuell pappershantering och behöver helt enkelt digitalisera för att lätta på arbetsbördan, säger Gustavo Molano, försäljningschef på Eurocard.

Enligt en studie som Eurocard gjort tillsammans med Kungliga Tekniska Högskolan i Stockholm kan digitala verktyg för utläggshantering och korthantering minska rapporteringstiden med 60 procent. Därmed frigörs tid och energi som medarbetarna istället kan lägga på företagets kärnverksamhet, vilket förstås är bra för affärerna.

– Det finns redan många välfungerande utläggshanteringssystem på marknaden som kan hjälpa företag att nå just de fördelarna. Många gånger är systemen skräddarsydda för att passa det specifika företaget, säger Gustavo Molano och fortsätter:

– Genom att jobba tillsammans med företagen och dess befintliga system kan vi hjälpa till att skapa unika, sömlösa och integrerade lösningar.

Vinsterna är uppenbara. Vad är det då som hindrar ett företag att ställa om utläggshanteringen till ett automatiserat flöde?

– Många verkar tro att det är svårt och tidskrävande och inte värt mödan. Så de väljer att skjuta på det eller avstå.

Så kommer du igång

Eurocard har tagit fram en lösning, utläggshanteraren, som gör det enkelt för företag att komma igång med att digitalisera sina utlägg: 

– Det är en service som gör det möjligt för företag, som inte har något utläggshanteringssystem, att digitalisera sin process – från betalning till bokföring, förklarar Gustavo Molano.

Det är en webbaserad tjänst där information om företagets alla kortköp samlas och uppdateras i realtid.

– Med utläggshanteraren behöver du ett företagskort från oss och Eurocard Pro-appen. Därefter kan du enkelt börja godkänna transaktioner direkt.

Få koll på utläggen

När du använder Eurocards företagskort för ett utlägg syns betalningen direkt i appen. Du parar ihop kvittot – som du enkelt kan scanna – med rätt transaktion och rapporterar utlägget i appen, där det skickas till den ansvarige för godkännande.

Som chef eller ekonomiansvarig kan du:

• Se vilka utlägg som är rapporterade och som är på väg in.

• Kategorisera och godkänna utlägg; varje köp är redan kopplat till rätt kvitto och du slipper jaga medarbetare för kompletterande uppgifter.

• Enkelt skicka godkända utlägg vidare till företagets ekonomisystem.

Så ersätter ni papperskvitton

Trött på papperskvitton?

Eurocard har också tagit fram ett erbjudande för att hjälpa företag att ersätta papperskvitton med digitala kvitton: Smarta kvitton.

– Bara tänk er, när en anställd gör ett köp skapar handlaren en digital version av kvittot i sitt system. Det digitala kvittot skrivs sedan ut som en analog version, som den anställde sedan måste digitalisera om för att kunna göra sin utläggsrapport. Vilken omväg, säger Gustavo Molano.

Smarta kvitton hjälper företag att ersätta papperskvitton med digitala kvitton. Det gör att den där omvägen istället blir en genväg och det blir lättare för företaget att hävda sig i konkurrensen. En genväg som inte enbart sparar tid och energi, men också pengar.

– Oavsett om företaget är stort eller litet, har ett eget system för utläggshantering eller inte – Eurocards lösningar fungerar för alla företag, säger Gustavo Molano.

Läs mer om smidigare betalningar och effektivare uppföljningar 

Mer från Eurocard

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Eurocard och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?