Annons

Nordenbörser: Nordea tyngde Helsingfors<br />

De nordiska storbolagsindexen sjönk på onsdagen, och noterades vid stängning kring bottennoteringarna för dagen.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var vid klockan 17.15 ned 1,0 procent till 1.031.

OBX-index i Oslo backade 0,4 procent. Oljeservicebolag gick svagast bland indexets sektorer i ljuset av ett sjunkande oljepris, när DNO, Renewable Energy och TGS-Nopec var lägst i ordningen.

Bättre gick fiskeindustribolaget Marine Harvest, som återfanns i topp inom indexet med +1,5 procent. Rabobank har inlett bevakning av bolaget med rekommendationen köp.

C20-indexet var ner 0,2 procent, med Vestas Wind Systems i botten. På bolagets kapitalmarknadsdag på onsdagen hade analytiker, enligt Bloomberg News, förväntat tydligare signaler på hur bolaget ska bemöta ökande konkurrens från kinesiska rivaler. Vestas backade med 5,2 procent.

C20, som gick minst dåligt av de nordiska storbolagsindexen, stärktes av en uppgång i indextunga Novo Nordisk, som steg med 0,1 procent. Bolaget meddelade att det planerar att anställa runt 1.000 personer under de kommande två åren för expansion på tillväxtmarknader.

På den mer cykliskt präglade Helsingforsbörsen backade 19 aktier av 25 i H25-indexet, som sjönk 0,9 procent.

Nordea var lägst inom indexet med en nedgång på 2,9 procent, i ljuset av att Svenska Dagbladet rapporterat att en försäljning av den svenska statens aktier rycker närmare.

Vidare agerade indextunga Fortum sänke, när det sjönk med 2,1 procent. HSBC har sänkt sin rekommendation för kraftbolaget till undervikt, från tidigare övervikt.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?