Annons

Europabörser: Oljebolag i botten<br />

De ledande europeiska handelplatserna stängde med blandade förtecken på onsdagen, sedan amerikanska makrodata över inköp i tjänstesektorn och anställning i den privata sektorn, ingett viss optimism i eftermiddagshandeln.

Sentimentet tyngdes i övrigt bland annat av svaga makrodata från Kina.

Vidare har osäkerheten kring om Spanien kommer att söka finansiellt stöd fortsatt att gäcka marknaden, efter det att Spaniens premiärminister Mariano Rajoy på tidsdagen sagt att en förfrågan om ett stödpaket åtminstone inte är nära förestående.

Både EuroStoxx 50 och det bredare Bloomberg European 500 stängde ned 0,1 procent. Bland de större handelsplatserna sjönk franska CAC 40 med 0,2 procent, medan brittiska FTSE 100 och tyska DAX båda steg 0,3 procent.

Sektorsvis inom Euro Stoxx 50 gick teknikbolag starkt medan oljesektorn, i spåren av ett lägre oljepris, var i botten.

Det brittiska flygbolaget EasyJet meddelade på onsdagen att vinsten för helåret, som löper till och med den sista september, kommer att vara högre än bolaget tidigare prognostiserat. Aktien stängde upp 3,6 procent.

Vidare steg hälsovårdsbolaget BTG med dryga 9 procent, efter att det höjt sin intäktsprognos för helåret 2012.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?