Annons

Uppgifter: SAS tvingar <br />anställda sänka lönen

Flygbolaget SAS har ett nytt sparpaket på gång som tvingar personalen att säga upp sig. Tanken är att de sedan ska söka om sina tjänster och gå med på 25 procents lägre lön, uppger flygjournalisten Richard Björnelid och den danska tidningen Berlingske.
Foto:Scanpix

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HebaAnnons

Hållbarhet på medarbetarnivå

Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB.
Patrik Emanuelsson, vd Heba Fastighets AB.

På Heba Fastighets AB rekommenderar 100 procent av medarbetarna Heba som arbetsgivare. ”Medarbetarna är vår viktigaste resurs, att var och en kan utvecklas och må bra är för oss kopplat till långsiktighet och hållbarhet”, säger vd Patrik Emanuelsson. 

Heba har lång erfarenhet av förvaltning och utveckling av fastigheter. Bolaget startades redan 1952. Organisationen är liten och förvaltningen drivs i egen regi, liksom många av utvecklingsprojekten.

Att hela 100 procent av Hebas medarbetare rekommenderar bolaget som arbetsgivare är en siffra som sticker ut. Vad är framgångsfaktorn? 

– Gemensamt för oss alla på Heba är att vi tycker det vi gör är väldigt viktigt. Vi erbjuder människor boende för livets alla skeden. Som arbetsgivare är vi stabila och trygga och vi lägger stor vikt vid att våra medarbetare ska trivas hos oss. Det kan vara allt från personlig och yrkesmässig utveckling till insatser för att hålla nere sjukfrånvaro, säger Patrik Emanuelsson.

Medarbetarna skapar Hebas framgång

Det handlar om långsiktighet och hållbarhet, som är en helhetsaspekt för Heba. Hållbarhet finns med i allt bolaget gör. 

– Vi pratar om hållbarhet i tre delar: organisation, samhälle och miljö. Den viktigaste delen är medarbetarperspektivet. Det är medarbetarna som skapar vår framgång, säger Patrik Emanuelsson.

Läs mer om Hebas hållbarhetsarbete  

Ett systematiskt arbete 

Kopplat till hållbarhet lyfter Patrik Emanuelsson jämställdhet och mångfald som viktiga perspektiv för konkurrenskraften. I Hebas ledningsgrupp är fördelningen kvinnor och män 50/50. En utmaning i branschen ser han i att förändra synen på typiska mans- och kvinnodominerande yrken. 

– Som organisation ska vi spegla samhället.  Att bryta mönster varje dag är ett systematiskt arbete som aldrig avstannar. Det strävar vi efter att göra för att organisationen och varje medarbetare ska utvecklas, säger Patrik Emanuelsson. 

Tydlig kommunikation som vd

Han betonar vikten av transparens – att som vd tydligt kommunicera bolagets affärsplan. Alla medarbetare ska veta vad som sker och varför, vart företaget är på väg och hur alla gemensamt ska nå uppsatta mål.  

– När alla är delaktiga kan vi göra stor skillnad. I vårt dagliga jobb och i hur vi tar vårt samhällsansvar. Det kan handla om att intressera män till yrken som domineras av kvinnor, eller tvärtom. Likväl som vår gemensamma insats för att minska fastigheternas inverkan på miljön, säger Patrik Emanuelsson.

Fakta

Hebas affärsidé är att erbjuda människor i Stockholmsområdet ett hållbart, attraktivt och tryggt boende. En långsiktig fastighetsägare med genuint engagemang för förvaltning och fastighetsutveckling. Läs mer om Heba här! 

Mer från Heba

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Heba och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?