Annons

Nordenbörser: Köpenhamn förlorare<br />

De nordiska börserna utvecklades i olika riktningar under onsdagen. Det norska storbolagsindexet gick överlägset bäst, medan Köpenhamnsbörsens gick sämst och var ensamt på nedsidan.

Det nordiska storbolagsindexet, OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var kring klockan 17.20 ned 0,2 procent till indexnivån 1.011.

Norges OBX klättrade 1,5 procent, med endast fyra aktier på nedsidan. Telenor, som oväntat lämnade kvartalsrapport efter tisdagens stängning, återfanns i toppen med en uppgång på 6,1 procent. Bolagets underliggande ebitda-resultat för det tredje kvartalet blev 8,8 miljarder, enligt SME Direkts snittprognos väntades 8,5 miljarder.

Även försäkringskoncernen Gjensidige Forsikrings resultat var bättre än väntat, och aktien steg 1,2 procent.

En av få aktier på nedsidan var solenergibolaget Renewable Energy som tappade 6,9 procent. Företaget redovisade ett resultat före skatt på -619 miljoner norska kronor, enligt SME väntades -523 miljoner.

I Danmark backade C20-indexet med 0,2 procent. Främsta aktie var vindkraftbolaget Vestas Wind Systems som steg 3,6 procent. Nordea var i botten efter att bolagets kvartalsrapport blivit något av en besvikelse, aktien tappade 2,8 procent. Danske Bank följde Nordeas trend och sjönk 1,9 procent.

Helsingforsbörsens H25 steg 0,2 procent. Stålbolaget Outokumpus förlust före skatt var närmare dubbelt så hög som väntat. Aktien tappade 4,5 procent. Även Kemira redovisade ett sämre resultat än väntat, medan omsättningen i stort sett var enligt dessa. Kemira steg 1,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?