Annons

Europabörser: Återhämtning efter svag start<br />

Europabörserna öppnade med breda nedgångar på tisdagen, men har successivt vänt upp och handlas nu i en oregelbunden tendens. Investerarnas fokus riktas mot Spanien idag.

Spanien är enligt källor till Reuters redo att be om ett finansiellt räddningspaket från EMU redan kommande helg men Tyskland har signalerat att landet ska avvakta. Enligt uppgifterna kan Spanien be om ett räddningspaket nästa helg.

Tysklands finansminister Wolfgang Schäuble har sagt att Spanien vidtar alla riktiga steg för att ta sig igenom sina finanspolitiska problem och behöver därmed inget räddningspaket.

Förbundskansler Angela Merkel vill också undvika att presentera fler räddningspaket till problemtyngda EMU-länder inför sitt motvilliga parlament.

Wolseley släppte sitt bokslut för helåret som var i linje med marknadens förväntningar. Bolaget noterade en fortsatt stabil marknad i USA och Kanada, medan Storbritannien var fortsatt svag. Wolseley har även märkt en försämrad marknad i Europa och särskilt i Norden. Bolaget höjer även sin ordinarie utdelning och lämnar en extrautdelning. Aktien steg med 2,0 procent i London.

Babcock lämnade en försäljningsuppdatering som fick ett positivt mottagande. Aktien klättrade 3,7 procent i London.

Ett par brittiska storbanker tyngde index i London. Lloyds sjönk med 3,2 procent och Royal Bank of Scotland tappade 2,9 procent efter att UBS sänkt sin rekommendation för bägge bankerna.

I Tyskland riktades fokus mot Talanx som genomförde en nyintroduktion av sin aktie på Frankfurtbörsen. Teckningskursen var 18,30 euro per aktie, vilket värderade bolaget till 4,6 miljarder euro. Nyintroduktionen fick ett positivt mottagande och aktien steg till 18,74 euro.

Franska Alstom genomförde en riktad nyemission på 350 miljoner euro. Aktien sjönk med 5,4 procent i Paris.

Sanofis dotterbolag Genzyme meddelade positiva fas III-resultat från en studie med en läkemedelskandidat.

Kursreaktionen blev dock marginell, aktien backade 0,1 procent. Bland övriga centralbanksnyheter märks att Australien sänkte sin styrränta med 25 punkter till 3,25 procent. Flera asiatiska börser hade helgstängt, däribland Kina och Indien.

Producentpriserna i euroområdet steg med 2,7 procent i augusti i årstakt. Analytikerna hade räknat med en uppgång på 2,5 procent. Ingen viktigare amerikansk statistik väntas i dag.

Noteringar kl 11.35
DJ Stoxx 600 Europa  273 0,20%
DJ Stoxx 50 Europa  2.555  0,10%FTSE 100 London  5.824  0,10%
DAX Frankfurt  7.351  0,30%
CAC 40 Paris  3.432  -0,10%SMI Zürich  6.620  0,10%
IBEX 35 Madrid  7.865  1,00%
FTSE MIB Milano  15.649  0,80%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från HowdenAnnons

Howden M&A vinner marknadsandelar inom transaktionsförsäkringar i Norden

Howden M&A är inte bara en av Storbritanniens och Kontinentaleuropas ledande förmedlare av transaktionsförsäkringar – för ett drygt år sedan så etablerade bolaget även sitt första Nordenkontor i Stockholm, en satsning som resulterat i att de nu tagit betydande marknadsandelar i alla nordiska länder.

Efter att Howden M&A under 2019 öppnade sitt första nordiska kontor i Stockholm under ledning av Carl Levin och Alexander Rasmussen, båda tidigare advokater på ledande advokatbyråer i Stockholm respektive Köpenhamn, har firman haft fullt upp.  

– Den lokala etableringen har tagits emot med stort intresse från Private Equity-sektorn, fastighetsbolag samt mer traditionella bolag med ett högt transaktionsflöde. Många av de stora aktörerna inom dessa sektorer och deras internationella advokatbyråer har redan jobbat med oss i andra europeiska länder, där de uppskattat vår service och kompetens. Nu börjar även fler lokala aktörer samt de främsta advokatbyråerna i Sverige, Norge, Finland och Danmark få upp ögonen för den kvalitativa rådgivning vi erbjuder och hur vi särskiljer oss från konkurrenterna, säger Carl Levin, Head of Sweden. 

Transaktionsspecialister 

Howden M&As snabba tillväxt och starka varumärke i Europa är byggt på försäkringsrådgivning med boutiquekänsla som kombinerar firmans entreprenöriella drivkraft och engagemang med tillgänglighet och ledande försäkringsexpertis. Fundamentet är byggt på att kunna bistå både säljare och köpare genom hela försäkringsprocessen med team av erfarna specialister som har mångårig erfarenhet av transaktioner från advokatbyråer, investmentbanker, revisionsbyråer och konsultfirmor, fortsätter Carl.

– Vi får ofta höra av våra klienter och deras rådgivare att vi har ett värdeskapande och ändamålsenligt förhållningssätt i vår rådgivning. Vi arbetar mycket med att vara proaktiva och går alltid på djupet för att förstå våra klienters transaktioner, deras avtal och de relaterade riskerna. Utöver den förväntade förhandlingen och förmedlingen av själva försäkringsavtalet så arbetar vi alltid nära klienten och dess rådgivare, där vi bland annat bidrar med detaljarade råd kring alltifrån formuleringen av garantierna i transaktionsavtalen till omfattningen av rådgivarnas så kallade due diligence, allt för att säkerställa en effektiv process och bästa försäkringsskydd, förklarar han.

Inte bara private equity-kunder

Ett av skälen till branschens och Howden M&As snabba tillväxt har varit transaktioner relaterade till när private equity och större fastighetsfonder vill göra ”clean exits”. En pågående trend är dock att även andra aktörer börjat inse fördelarna med transaktionsförsäkringar och att det inte bara är de stora affärerna som går att försäkra.

– Konceptet går i huvudsak ut på att en köpare tecknar en transaktionsförsäkring som är avsedd att täcka säljarens monetära ansvar till följd av garantibrott under ett överlåtelseavtal, därmed överförs risken från säljaren till en försäkringsgivare. Köpeskillingen kan då disponeras fritt och eventuella skadeanspråk för garantibrott riktas mot en försäkringsgivare istället för säljaren. Detta är givetvis inte endast av intresse för private equity, då alltifrån koncerner som avyttrar dotterbolag till individer som avyttrar en familjeägd fastighet kan dra fördel av att inte behöva tvista om eller avsätta medel för eventuella garantibrott. Denna del av försäkringsmarknaden har dessutom blivit allt mer konkurrensutsatt och vi kan idag hitta försäkringsgivare som erbjuder prisvärda lösningar för affärer eller investeringar med transaktionsvärden redan från 100 miljoner kronor, avslutar Carl. 

Fakta

Howden M&A är ett försäkringsförmedlingsbolag som tillhandahåller expertis och råd kring transaktionsförsäkringar. Howden M&As Nordenkontor etablerades i Stockholm 2019 och bolaget har närvaro i hela Europa med huvudkontor i London samt lokalkontor i Stockholm, Frankfurt, München, Amsterdam, Madrid, Warszawa och Paris. Howden M&A är en del av Hyperionkoncernen som är en av världens största personalägda försäkringsförmedlingsgrupper med över 5 000 medarbetare i 40 länder.

Läs mer om Howden M&A

Läs mer om Howden group 

 

Mer från Howden

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Howden och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?