Annons

Asienbörser: Australisk räntesänkning glädjer<br />

De asiatiska börserna handlades i positivt territorium på tisdagen sedan en räntesänkning i Australien och starka amerikanska PMI-data gett uppgången bränsle. Marknaderna i Kina, Indien och Hongkong höll stängt.

Klockan 7.40 var indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, 0,3 procent upp. I Tokyo steg Topix och Nikkei båda cirka 0,2 procent.

Den australiska centralbanken överraskade analytikerkåren med en sänkning av sin styrränta med 0,25 procent till 3,25 procent, den lägsta nivån sedan 2009. S&P/ASX200 steg cirka 1 procent.

Sänkningen följde på måndagens starka inköpschefsindex från USA, som visade en uppgång till 51,5 i september, från 49,6 månaden innan. Väntat var 49,7. Fed-chefen Ben Bernanke försvarade också kraftfullt centralbankens obligationsköp och hävdade att den förda politiken kommer att leda till tillväxt och lägre arbetslöshet.

I Japan avancerade de stora exportbolagen och rederierna. Mitsui OSK steg 5,6 procent och Nippon Kusan 4,4 procent. Elektronikbolaget Sony steg 1,2 procent och Toshiba 2,0 procent.

På den sydkoreanska börsen steg Samsung Electronics. Bolaget har vunnit ett domstolsbeslut som upphäver försäljningsförbudet av surfplattan Galaxy Tab 10.1 i USA. Aktien steg 1,9 procent.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50  0,30%


Nikkei 225  0,20%
Topix Tokyo  0,20%


Hongkong Hang Seng  stängt
China Shanghai Composite  stängt
China Shenzhen Composite  stängt


Australiens S&P/ASX 200 Index  1,00%
Singapores STI  0,50%
Sydkoreas Kospi  0,20%
Taiwans Taiex  0,60%
Indiens BSE Sensex  stängt


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?