Annons

USA-börser: Blandad handel &nbsp; <br />

USA-börserna handlades på båda sidor nollstrecket på torsdagen, efter att amerikanska makrosiffror givit blandade signaler.

Dow Jones Industrial Average var vid klockan 18.00 upp 0,2 procent till 13.585, det bredare S&P 500 steg 0,1 procent till 1.462 medan det tekniktunga Nasdaq Composite var 0,1 procent lägre på 3.102. Omsättningen var 250 miljoner aktier på NYSE och 840 miljoner aktier på Nasdaq.

Bland sektorerna inom Dow Jones gick telekom- och hälsobolag starkast, medan teknologisektorn var lägst. Högst upp på indexets vinnarlista rusade försäkringsbolaget Travelers med 3,8 procent. Bolaget redovisade på torsdagen en rapport för det tredje kvartalet där vinsten mer än dubblerades i jämförelse med samma period föregående år.

Antalet nyanmälda arbetslösa steg klart mer än väntat under föregående vecka, enligt det amerikanska arbetsmarknadsdepartementets rapport. Samtidigt visade Philadelphia Feds månatliga index på en starkare ekonomisk aktivitet i näringslivet i oktober, än under tidigare månad, och USA:s ledande indikatorer noterade en större ökning i september än marknaden förmodat.

Den amerikanska rapportsäsongen är nu i full gång. Verizon och Nucor steg båda efter att ha rapporterat på torsdagen, medan American Express och Morgan Stanley var lägre.

Enligt Bloomberg News sammanställning har 73 procent överträffat förväntningarna på Wall Street, av de 95 bolag inom S&P 500 som har rapporterat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?