Annons

Nordenbörser: Stängde blandat<br />

Utvecklingen var blandad på Nordens börser på torsdagen, när Köpenhamns- och Helsingforsbörserna steg medan Oslo stängde på minus.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var vid klockan 17.25 upp 1,2 procent på indexnivån 1.044.

Nokia var i fokus på torsdagen, och noterade stora rörelser efter morgonens rapport. Det justerade rörelseresultatet var över marknadens förväntan, med bland annat Nokia Siemens som en positivt bidragande faktor. Samtidigt var det rapporterade nettoresultatet sämre än analytiker väntat sig. Efter att ha kastats mellan toppen och botten inom det finska storbolagsindexet, var aktien upp 1,6 procent vid stängning.

Det cykliska H25-indexet var upp 0,6 procent.

Kraftverks- och båtmotorbolaget Wärtsilä var i toppen av vinnarlistan, med en uppgång på 2,3 procent. Rekommendationen för aktien har höjts till behåll från tidigare sälj hos Danske Bank.

I Norge sjönk OBX-indexet med 0,3 procent, med hälsosektorn i botten. Solenergibolaget Renewable Energy rekylerade med 5,3 procent på torsdagen, efter att ha sjunkit med över 20 procent under de senaste tre dagarna i spåren av tisdagens vinstvarning, och var med det bäst inom det norska storbolagsindexet.

I Danmark, där C20 ökade 0,2 procent, gick cykliska bolag gick starkt. NKT och FLSmidth var högst i ordningen, med plus 2,8 respektive 2,7 procent.

Utanför storbolagsindexet steg Jyske Bank 2,6 procent. Bolaget lämnade under torsdagsmorgonen en stark rapport för det tredje kvartalet.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?