Annons

Europabörser: Breda uppgångar<br />

Europabörserna steg betydligt på torsdagen efter tre dagars nedgångar. Starka amerikanska jobbdata gav risksentimentet näring, och utvecklingen på räntemarknaden var övervägande positiv i både Italien och Spanien, trots Standard & Poor's nedgradering av Spaniens kreditbetyg på onsdagskvällen.

Euro Stoxx 50 och det bredare Bloomberg European 500 steg 1,3 respektive 0,8 procent. De ledande handelsplatserna i London, Paris och Frankfurt steg med mellan 1 och 1,5 procent.

På bolagsnivå stod det brittiska lyxproduktbolaget Burberry ut genom att stiga med 13,6 procent. Företaget vinstvarnade i september, men torsdagens kvartalsrapport innebar en lättnad, med en viss om än blygsam försäljningsökning i jämförbara butiker, och höjda marginalprognoser. Enligt bolaget går de dyraste kollektionerna Prorsum och London bäst, medan relativt lågt prissatta Brit har drabbats hårdare av makronedgångarna.

Franska livsmedelsjätten Carrefour, världens näst största detaljhandelsbolag, steg 3,7 procent och intog därmed ledarpositionen på CAC40, efter att ha rapporterat försäljningssiffror som indikerar att bolagets nya vd:s turnaroundplan fungerar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?