ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Årets lyxigaste julklappar är här

En blinkande uggla, en statistroll i musikalen Annie och en ryggraket. Det hör till de mest extravaganta julklapparna, om man får tro lyxvaruhuset Neiman Marcus.

På varuhusets e-handelssajt listas 2012 års ”fantasipresenter.”

Den som våndas över julklapparna kan slå till på ett motiv av en uggla av amerikanen Robert Wilson. Men det är ingen vanlig tavla. Ugglan kan både blinka och vrida på huvudet och får betraktaren att undra vem som egentligen betraktar vem. Prislappen ligger på 70.000 dollar, motsvarande 469.000 kronor.

Den som tycker det är lite väl saftigt kan i stället köpa en statistroll i musikalen Annie för motsvarande 200.000 kronor. Då ingår också en femrätters middag med producenten och sex biljetter till föreställningen.

Den som vill ge bort ännu mer fart i tillvaron kan köpa en ryggraket för 666.000 kronor, med andra ord en maskin som fästes på ryggen och får personen att flyga. Presenten består av en del science fiction, tre delar brittisk underrättelseagent och hundra procent adrenalinkick, utlovar Neiman Marcus.

För spelfantasten finns ett handgjort arkadspel från Pinel & Pinel för 603.000 kronor. Här kan två spelare pröva krafterna mot varandra i racing, sport eller 24 olika spel för Playstation 3 framför en 82-tumsskärm. Köparen får dessutom välja fritt vilken av 51 olika färger som han eller hon vill ha på sätet.

Den som fortfarande känner sig oinspirerad kan i stället rikta blicken mot en minifarm för motsvarande 670.000 kronor eller på två armbandsur – ett för henne och ett för honom för 7,3 Mkr. Men då ingår också två flygbiljetter i business class till Paris och Genève för att besöka den exklusiva franska klock- och smyckestillverkaren Van Cleef & Arpels.

Tyck till