1515
Annons

USA-börser: Avvaktande på Wall Street

New York-börserna fortsatte sin vandring kring nollstrecket på måndagen i väntan på rapportsäsongens inledning. Alcoa, som har utlovat kvartalsrapport efter stängning, var det bolag som gick bäst, upp 2 procent efter 2,5 timmars handel.

Vid klockan 18 var Dow Jones Industrial Average oförändrad på 12.364, det bredare S&P 500 var likaså oförändrad på 1.278, och Nasdaq hade gått ned 0,1 procent till 2.671.

Bästa sektor på S&P 500 var industribolag, upp 0,25 procent, och sämsta var konsumentbolag, ned 0,4 procent. Utvecklingen i Europa stod fortsatt i investerarnas blickfång.

"Europa försöker lista ut något sätt att nå tillväxt, men samtidigt har de åtstramning. Och i USA har förväntningarna på bolagens resultat sjunkit till en nivå som gör att det förmodligen kommer att bli en positiv marknadsreaktion", sade den New York-baserade fondförvaltaren Michael Holland till Bloomberg News.

Enligt nyhetsbyråns konsensusestimat väntas en 6 procent högre vinst i bolagen på S&P 500-indexet genomsnittligt sett än under det tredje kvartalet. Detta skulle, om prognoserna slår in, innebära den lägsta förbättringen relativt det tredje kvartalet, sedan 2009. Till saken hör också att bolagen har slagit analytikernas förväntningar under de senaste 11 kvartalen.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?