1515
Annons

Europabörser: Bankerna tyngde börserna

De ledande europeiska börsindexen handlades lägre inför den sista handelstimman på torsdagen. Oro för europeiska bankers kapitalbehov överskuggade en amerikansk sysselsättningsrapport som var bättre än väntat.

Runt klockan 16.50 var Euro Stoxx 50 ned 1,6 procent, medan det bredare Bloomberg European 500 hade tappat 1,1 procent, med teknologisektorn som enda sektor på plus.

Tyngre gick det för bankerna.

I Italien fortsatte det handlösa fallet för Unicredit, som häromdagen aviserat villkoren för sin nyemission. Aktien var ned 17,2 procent till den lägsta nivån på 19 år.

I Frankrike lämnade Société Générale besked om nedskärningar inom sin investment banking-verksamhet och tappade 5,4 procent.

Även i Spanien ledde bankaktier nedgångarna efter att ekonomiminister Luis de Guindos sagt till Financial Times att han räknar med att den inhemska banksektorn sätter undan 50 miljarder euro ytterligare i reserveringar för dåliga fastighetslån, vilket motsvarar 4 procent av landets BNP.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?