Annons

USA-börser: Europaoro i New York

Liksom i Europa tynger banksektorn måndagsbörsen i New York. Något avtal mellan Grekland och landets privata långivare syns ännu inte till, och Wall Street faller kraftigare än hittills i år - om än inte med mer än mellan en halv och en procent.

Strax före klockan 18 var Dow Jones Industrial Average ned 88 punkter eller 0,7 procent till 12.572 och det bredare S&P 500 ned 0,8 procent till 1.306,8. Nasdaq sjönk mer beskedliga 0,4 procent till 2.807. Banker gick sämst på det breda indexet, med Bank of America ned 3,6 procent efter en sänkt rekommendation från Goldman Sachs.

I andra änden stod svagströmsbolaget Thomas & Betts ut. Företaget steg ungefär lika mycket som ABB:s premie på bolaget, 22,5 procent, och handlades på strax under budnivån som den aviserades på måndagmorgonen svensk tid.

Gannett, bolaget som äger USA Today och 81 tidningar, föll drygt 7 procent på en svag rapport. Enligt Bloomberg News tappar bolaget annonsintäkter till nätaktörer som Facebook och Google.

Till de få vinnarna hörde Microsoft och IBM, båda upp 0,6 procent. Den förstnämnda fick en höjd rekommendation av Atlantic Equities under måndagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?