Annons

Asienbörser: Stark yen tynger i Tokyo

Nettorörelserna var små på Asienbörserna under fredagen. I Japan tyngde en ytterligare förstärkt yen exportbolag. Högre olje- och metallpriser gav stöd åt bolag inom råvarusektorn.

Runt klockan 7.45 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, oförändrat.

"Yenen blir bara starkare och starkare och det tynger japanska aktier", sade Tomoichiro Kubota, marknadsanalytiker på Matsui Securities, till Bloomberg News.

De japanska indexen Nikkei och Topix noterade nedgångar på 0,1 och 0,5 procent. Exportörerna Honda och Sony backade 1,9 respektive 1,4 procent. Nintendo retirerade 4,1 procent sedan det trefaldigat sin förlustprognos. Mitsui & Co steg 2,1 procent med stöd av stigande råvarupriser.

I Australien steg S&P/ASX 200 0,4 procent med stöd av råvarusektorn, efter att ha hållit stängt på torsdagen.

Rio Tinto steg 2,1 procent och Newcrest Mining var upp 3,8 procent. Woodside Petroleum steg 1,5 procent.

Hongkongs Hang Seng var oförändrad. Fastighetsutvecklare hade en svag utveckling på fredagen sedan China National Radio rapporterat att fastighetspriserna i landet måste falla 30 procent. Cheung Kong och China Overseas Land & Investments backade 2,4 respektive 2,5 procent.

Solpaneltillverkare hittades på pluskontot, exempelvis avancerade GCL-Poly Energy 4,0 procent.

De kinesiska börserna Shanghai och Shenzhen höll fortsatt stängt för det kinesiska nyåret.

I Sydkorea var Kospi 0,4 procent högre.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?