Annons

USA-börser: Uppgång väntar Apple

Nasdaq-terminen tickade upp inför onsdagens öppning, efter en stark rapport från Apple. Dow Jones och S&P 500 ser ut att inleda onsdagens handel nedåt. Under kvällen väntas räntebesked från Federal Reserve.

Kring 15 var marsterminen för Dow Jones 0,4 procent lägre medan det bredare S&P 500 tappade 0,3 procent.

Nasdaq-terminen steg 0,8 procent. Apple eldade på utvecklingen med en uppgång på 9,1 procent i förhandeln.

Efter tisdagens stängning redovisade Apple en vinst per aktie på 13:87 dollar, mot väntade 10:14 dollar. Försäljningen var drygt 46 miljarder dollar, väntat var en försäljning kring 39 miljarder dollar. Såväl försäljningen av Ipad som Iphone överträffade analytikers förväntningar.

"Apples siffror visar att folk, trots en begynnande recession, fortsatt vill ha överprisade Iphone 4S som saknar utmärkande egenskaper och som bolaget inte ens brydde sig om att ändra designen på", sade mäklaren Jonathan Bristow på Valbury Capital till Bloomberg News.

Boeing tappade 1,5 procent i förhandeln trots att resultatet per aktie inkom över förväntan. Bolagets prognos för 2012 års vinst visade sig vara svagare än förväntningarna.

Ericsson, som tappat över 10 procent i Stockholm på onsdagen på svag rapport, är i fokus även inför USA-handeln.

En halvtimma efter öppning väntas amerikansk husdata och vidare riktas stort intresse mot kvällens räntebesked från Federal Reserves klockan 18.30, följt av en pressträff med Fed-chefen Ben Bernanke klockan 20.15.

Alla bedömare räknar med att styrräntan lämnas oförändrad på 0-0,25 procent. Däremot kommer Fed med nya makroprognoser och för första gången någonsin kommer också centralbanken att publicera Fomc-ledamöternas förväntade räntebanor, något flera bedömare räknar med kommer att påverka penningpolitiken i en mjukare riktning där de första förväntade räntehöjningarna skjuts än längre in i framtiden.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?