1515
Annons

Stockholmsbörsen: Öppning kring nollan väntas

Terminerna för de ledande europeiska börsindexen indikerar en öppning nära noll på fredagen. Samtal mellan Grekland och dess långivare är fortsatt i fokus.

En knapp halvtimma före öppning var terminerna för FTSE, CAC 40, DAX och Euro Stoxx samtliga 0,1 till 0,3 procent upp.

Stockholmsbörsen noterade på torsdagen sin högsta stängningsnivå sedan den 1 augusti på 1.037,8.

Greklands finansminister Evangelos Venizelos sa under natten mot fredagen att torsdagens samtal hölls i ett positivt klimat och Hans Humes, chef för Greylock Capital Management och medlem i långivarkommittén, sa att han är "försiktigt optimistisk" om att samtalen går i rätt riktning.

I nyhetsflödet noteras att Skanskas resultat för fjärde kvartalet 2011 kommer att belastas med 520 miljoner kronor för projektnedskrivningar och reserveringar i verksamheterna i Finland och Norge.

Electrolux har stigit 13,5 procent sedan årsskiftet, delvis med stöd av förbättrade utsikter för USA. Enligt statistik ökade leveranserna av de sex största vitvarukategorierna i Nordamerika, AHAM 6, med 2,7 procent i december, jämfört med samma månad 2010.

JP Morgan har höjt Elektas riktkurs till 415 kronor från 282 kronor. Bank of America Merrill Lynch har sänkt sin rekommendation för Meda till neutral från tidigare köp.

I byggsektorn har Swedbank Markets sänkt JM till neutral, från köp samt NCC till köp, från starkt köp.

Morgan Stanley har sänkt rekommendationen för Atlas Copco till jämvikt, från tidigare övervikt. Berenberg Bank har höjt rekommendationen på Millicom till behåll, från sälj.

Handelsbanken Capital Markets har sänkt rekommendationen på Proffice till öka, från tidigare köp.

På fredagsmorgonen var terminerna för de ledande amerikanska börsindexen oförändrade till 0,3 procent upp.

På eftermiddagen väntas försäljningen av befintliga bostäder i USA ha stigit med 5,2 procent i december till 4,65 miljoner bostäder mätt i årstakt, enligt Bloomberg News. Det skulle vara den högsta nivån på 19 månader.

Efter amerikansk stängning på torsdagen redovisade Microsoft, Intel och IBM något bättre vinster än väntat medan Googles rapport inte riktigt motsvarade förväntningarna.

Finanssektorn var bästa sektor på Dow Jones på torsdagen i spåren av att Bank of America och Morgan Stanley rapporterat resultat som överträffat analytikernas förväntningar.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?