1515
Annons

Nordenbörser: Muntert efter försäljning av statspapper

Nordenbörserna gick starkt under torsdagseftermiddagen efter lyckade försäljningar av statsobligationer i Frankrike och Spanien. 

OMXN40 noterades vid stängning 1,1 procent högre till 964,3 och tycks fortsätta klättra mot 1.000-nivå som lämnades i somras. Indexet inkluderar dock inte norska aktier.

Spanien och Frankrike sålde på torsdagen statsobligationer i olika löptider. Räntorna blev överlag lägre än förväntat.

Helsingforsbörsen gick starkast bland nordenbörserna med en uppgång på 1,6 procent. Bland aktierna på OMXH25 var 24 av 25 aktier upp. Främst kran- och lyftteknikföretaget Cargotec med en uppgång på 8,4 procent.

I Oslo var OBX-index 0,4 procent upp med energibolagen Renewable Energy Corporation och Fred Olsen Energy i täten. Bolagen noterades vid stängning för uppgångar på 5,8 respektive 4,7 procent.

I Danmark gick C20-index upp 0,5 procent. Även här var energi i topp med Vestas Wind Systems som vid stängning noterades för en uppgång på 6,5 procent. Även Danske Bank och Nordea noterades på plus i enlighet med banksektorn i resten av Europa. Aktierna steg med 3,3 respektive 1,9 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?