Annons

Dollarn tillbaka över 7 kronor

I samband med att börserna föll världen över så tappade kronan gentemot dollarn. Det kostar nu återigen mer än 7 kronor att köpa en dollar.

Rykten om att kreditvärderingsinstitutet Standard & Poor’s kommer att nedgradera betyget för flera euroländer fick världens börser på fall på fredagseftermiddagen. I samband med detta tappade kronan gentemot flera valutor, däribland dollarn.

Det kostar vid 16:30-tiden på fredagen 7,02 kronor att köpa en dollar. Senast dollarn var uppe på de här nivåerna och nosade var i slutet av november.

Den svenska kronan utvecklas ungefär i linje med euron som också tappar gentemot dollarn. En euro kostar numera 1,26 dollar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?