Annons

Stockholmsbörsen: Bankerna lyfter index

Flera av bankerna har en bra dag på Stockholmsbörsen. SEB är näst bästa storbolagsaktie med en uppgång på cirka 5 procent.

Samtliga storbanksaktier går på torsdagen bättre än börsen som helhet. SEB A var strax före klockan 16 upp cirka 4 procent. Både Nordea och Handelsbankens A-aktie var upp 1,4 procent.

Swedbank stiger med en dryg procent.

Uppgången följer efter en stark onsdag för flera amerikanska banker. Bank of New York steg 6,6 procent, Citigroup med 4,3 procent och Bank of America med 3,7 procent på New Yorkbörsen.

JP Morgan är den första stora amerikanska finanskoncernen som bekänner färg, rapporten kommer på fredagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?