Annons

Asienbörser: Statistik dämpar

De asiatiska börserna handlades runt eller något under nollstrecket på torsdagen, sedan kinesiska inflationsdata inte entydigt öppnat för penningpolitiska lättnader.

I Japan publicerades handelsstatistik som var svagare än väntat, vilket också satte avtryck i indexens utveckling.

Vid klockan 7.50 var det regionala indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, upp 0,1 procent.

Konsumentpriserna i Kina steg 4,1 procent i november, marginellt mer än väntat. Förhoppningar om en inflation under 4 procent, vilket anses öka sannolikheten för en lättare penningpolitik, kom dock på skam.

"Jag tror att den allmänna uppfattningen är att det här inte var en bra siffra", kommenterade Andrew Sullivan på Piper Jaffray för Marketwatch.

Shanghaibörsen steg 0,2 procent medan kurserna backade lika mycket i Hongkong. Särskilt oljesektorn var svag efter uppgångar tidigare i veckan.

Japans bytesbalansöverskott föll 86 procent i november, klart mer än väntat, sedan exporten minskat. Tokyobörsens Nikkeiindex tappade 0,7 procent, med bland annat Sony som sänke.

I Australien rasade försäkringsbolaget QBE nära 13 procent efter att bolaget sänkt vinstprognosen för 2011.

Bombaybörsen hade sin sämsta dag på två veckor i spåren av en sänkning av försäljningsprognosen från mjukvarutillverkaren Infosys, vars kurs föll nära sju procent. Andra teknologiaktier följde med nedåt.

Table


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?