Annons

USA-börser: Nedgångar på Wall Street

New York-börserna handlades ned på onsdagen efter två dagar av uppgångar. Oron för skuldkrisens Europa tyngde risksentimentet efter ett illavarslande uttalande från Fitch och svaga tillväxtsiffror från Tyskland och EU.

Strax före klockan 18 var Dow Jones Industrial Average ned 0,4 procent till 12.419, det bredare S&P 500 backade 0,2 procent till 1.289, medan Nasdaq Composite tilltog 0,1 procent till 2,705.

Inom Dow Jones-index gick telekom-, teknologi- och konsumenttjänstebolag upp något, medan övriga gick ned, med olje- och gasföretag i botten. Mest ned inom Dow Jones var det för Walt Disney, som tappade 2,2 procent.

Aktierna på världens övriga börser hade tidigare sjunkit på onsdagen efter bland annat ett uttalande från David Riley på Fitch om att ECB bör öka sina köp av statsobligationer i de skuldtyngda euroländerna för att stötta Italien och förhindra en "omstörtande" kollaps i euron. Den gemensamma valutan försvagades samtidigt drygt 1 cent mot dollarn.

Press kom också från Tysklands motsvarighet till SCB, som meddelade att den tyska ekonomin troligen krympte under det fjärde kvartalet jämfört med det tredje. EU reviderade därutöver ned tillväxten för det tredje kvartalet från tidigare uppskattade 0,2 till 0,1 procent.

"Varje gång börsen vänder nedåt så talas det om Europa-oro, men det finns inget utpräglat negativt i dagens nyheter, och situationen i USA ser relativt bra ut", sade Hank Smith vid Haverford Trust till Bloomberg News.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?